MediAmbient
LlumBCN, un festival que transforma la ciutat

Publicat el 29/01/2014

Emmarcat en les Festes de Santa Eulàlia, que se celebren del 7 al 12 de febrer, el festival omple Barcelona d'activitats que tenen la llum com a protagonista.

La llum com a element central, aquesta és la base de LlumBCN, un festival urbà capaç de mostrar-nos una nova Barcelona. Emmarcat en les Festes de Santa Eulàlia, el festival proposa un seguit d'activitats relacionades amb la il·luminació i les projeccions, entre les que destaca el fet que diversos edificis i monuments de la ciutat s'il·luminaran divendres 7 i dissabte 8 de febrer de 18.30 a 23 hores, i diumenge 9 de febrer de 18.30 a 21 hores.

Sortiu a passejar pel barri Gòtic, on descobrireu una desena de patis que han estat capaços de suggerir mil i un significats a partir dels ambients creats amb la il·luminació: des d'evocar la història d'un edifici medieval fins a fer plorar Santa Eulàlia amb llàgrimes de gel o convertir un pati en un jardí subaquàtic.

LlumBCN va néixer inspirat en els mappings espectaculars que van començar a transformar ja fa anys la façana de l'Ajuntament durant les festes de La Mercè, i reviure'n els millors és ja una tradició en aquest festival. Enguany, si pareu davant la façana de l'Ajuntament, podreu veure tres creacions de l'artista Franc Aleu: "La casa màgica" (2011), "Barcelona, la casa de tots" (2012) i "L'increïble viatge a la Lluna" (2013). Consulteu els horaris de projecció en aquest enllaç.

Altres activitats

A banda de la il·luminació d'edificis, monuments, patis del barri Gòtic i els mappings a la façana de l'Ajuntament, LlumBCN proposa altres activitats, com ara el seguit de propostes que trobareu al Parc de la Ciutadella els dies 7, 8 i 9 de febrer, on tindreu l'oportunitat de veure de quina manera la llum aconsegueix transformar diversos espais del parc que pensàveu que coneixíeu bé.

A més, en el marc de LlumBCN també podreu conèixer de ben a prop dos indrets de la ciutat molt relacionats amb la llum, com són l'Institut de Ciències Fotòniques i la Font Màgica de Montjuïc, que organitzen portes obertes; i també podreu assistir a conferències relacionades amb la llum dijous 6 i dissabte 8.

Consulteu el programa d'activitats i horaris en el web de LlumBCN 2014.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari