MediAmbient
Presentació Mapa Barcelona +Sostenible

Publicat el 04/06/2014

Dimecres 18 de juny de 9.30 a 11 h té lloc la presentació del 'Mapa Barcelona + Sostenible' al Centre Cultural Casa Orlandai. Es requereix inscripció prèvia.

Es tracta d'un mapa virtual interactiu, vinculat a l'Open Green Map. B+S és també una xarxa social per a smartphones, que reuneix les iniciatives sòcio-ambientals rellevants de la ciutat. En concret, el mapa proporciona informació pràctica sobre punts d'interès (com ara botigues, allotjaments, equipaments i infraestructures), itineraris senyalitzats amb codis QR, i experiències ciutadanes (relats, fotografies i activitats). És també una eina de dinamització comunitària i un projecte compartit entre l'administració, empreses i entitats del tercer sector.

Programa

9.30 h. Benvinguda i presentació
Benvinguda. Joan Puigdollers, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona.
Presentació del Mapa B+S. Oriol Giménez, Societat Catalana d'Educació Ambiental.

9.50 h. Visions complementàries.
- Mapatge de Sarrià: una experiència veïnal. Cristina Junyent, Ciència en Societat, Casa Orlandai.
- El mapa com a eina didáctica per a les escoles. Marta Vilar, Agenda 21 Escolar.
- Mapant les iniciatives de consum responsable des dels barris. Jennifer Coronado, Espai Ambiental, i Raquel Nuñez, Barnamil.

10.40 h. Torn de preguntes.

11 h. Cloenda.

Inscripcions

Es requereix inscripció prèvia a través d'aquest formulari. Aforament limitat.

Si voleu assistir a l'acte i necessiteu alguna mesura d'accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva, interpretació de signes o transcripció escrita en pantalla, cal que ho comuniqueu abans del 13 de juny a lafabricadelsol@bcn.cat.

Col·laboren: Ajuntament de Barcelona, Barnamil, Casa Orlandai, Centre de Recerca i Informació en Consum, Fundació Ciència en Societat, Associació Espai Ambiental, Societat Catalana d'Educació Ambiental, Fundació de Prevenció de Residus i Consum Responsable i Open Green Map.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari