MediAmbient
Tots els barcelonins podran accedir lliurement a la zona monumental del parc Güell

Publicat el 19/07/2013 a les 17:50 h. - Meritxell Doncel -

El 25 d'octubre es posa en marxa la regulació de l'entrada, que preveu l'accés lliure per als veïns i les escoles de la zona i per a la resta de barcelonins que tramitin la sol·licitud. Els ciutadans s'hauran de registrar prèviament a l'OAC de la plaça de Sant Miquel i els veïns del parc Güell podran demanar la targeta d'accés al 010, al portal de tràmits o a les OAC de Gràcia, Horta-Guinardó o plaça de Sant Miquel.

Vídeo 'Accés al parc Güell'

El 25 d'octubre es posa en marxa la regulació dels accessos a la zona monumental del parc Güell, que preveu l'accés lliure tant per als veïns i les escoles de la zona com per a la resta de barcelonins després d'un registre previ.

Durant la segona quinzena de setembre els veïns dels barris del Coll, Vallcarca-Penitents, la Salut, el Carmel i Can Baró rebran una carta que els informarà de com obtenir la targeta d'accés lliure al parc. El tràmit es podrà fer trucant al 010, a través del portal de tràmits de l'Ajuntament o anant a les oficines d'atenció al ciutadà de la plaça de Sant Miquel, Gràcia o Horta-Guinardó.

"70.000 veïns empadronats podran obtenir aquest carnet per accedir a l'àrea regulada de forma lliure i sense cita prèvia", ha informat la regidora del Districte de Gràcia, Maite Fandos.

A l'octubre el consistori posarà en marxa la iniciativa "Gaudir+BCN", que permetrà que tots els barcelonins es puguin registrar per tenir accés gratuït al parc. El tràmit, que s'ha de fer a l'oficina d'atenció de la plaça de Sant Miquel, permetrà retirar una entrada gratuïta diària per visitar la zona monumental del parc i reservar una visita guiada anual i gratuïta per la ciutat.

Per a la resta de visitants, l'entrada general anticipada costarà 7 euros amb IVA inclòs, tot i que hi ha diversos descomptes per a grups i col·lectius determinats. Per exemple, els descomptes per a grups poden arribar fins al 45% del preu de l'entrada. A més, les escoles barcelonines podran entrar de manera gratuïta al recinte monumental.

Els ingressos obtinguts de les entrades es destinaran al manteniment de tot el recinte del parc Güell i només es pagarà per accedir a la zona monumental. "Només es regula el 7,9% de la superfície del parc i durant unes hores, la resta és d'accés totalment lliure", ha afegit Fandos, que ha precisat que aquest sistema de regulació de l'accés ha permès la creació de 50 llocs de treball directes.

Un web per comprar l'entrada anticipada

L'Ajuntament també ha posat en marxa el web www.parkguell.cat, on es podran adquirir de manera anticipada les entrades per al parc, tant de forma individual com per a grups. A més, els grups de més de vint persones també podran reservar plaça d'aparcament.

El web també ofereix itineraris a peu pel parc i una explicació del que el visitant es trobarà a cada punt.

D'altra banda, el consistori posarà en marxa a l'octubre una aplicació gratuïta per a mòbils, en set idiomes, amb imatges, àudios i vídeos, que permetrà visitar el parc de manera guiada. També se senyalitzarà a l'interior del parc un circuit per orientar els visitants i perquè puguin ubicar els punts emblemàtics.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Accés al parc Güell

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari