MediAmbient
Dipòsit d'aigües com a mesura contra incendis

Publicat el 05/08/2014 - Míriam Pina García -

Funciona de manera totalment autònoma mitjançant una vàlvula que regula el seu nivell. Quan a causa de l'evaporació es buida més del compte, el dipòsit es torna a omplir de l'aigua potable de la xarxa de la ciutat. Sempre ha d'estar a punt perquè, en cas de necessitat, l'helicòpter dels bombers pugui recollir aigua per apagar un possible foc.

El dipòsit d'aigua del carrer de les Nebuloses, al barri de Vallvidrera - Tibidabo - Les Planes, és una mesura més de suport en l'extinció d'incendis i s'inclou dins de la campanya de l'Ajuntament per prevenir-los durant estiu. Aquest indret del districte de Sarrià-Sant Gervasi compta amb dos dipòsits construïts per aquesta finalitat. L'altra es troba a la zona de Villa Paula.

En ser un lloc boscós la probabilitat de patir un incendi és elevada. Tot i això, el regidor del districte, Joan Puigdollers, afirma que si la detecció del foc es fa ràpidament, s'actua en conseqüència i amb els mitjans disponibles, la probabilitat de ser un incendi forestal gran és molt baixa. El regidor també ha destacat que el dipòsit d'aigua forma part de la resta de treballs que es fan a la campanya de prevenció d'incendis, que va començar el passat mes de maig.

Neteja forestal i torres de guatlla

El Districte de Sarrià - Sant Gervasi destina 138.000 euros a la neteja de vegetació del sotabosc de finques públiques de zones urbanes i perímetres dels nuclis habitats en una superfície de 22'10 hectàrees, distribuïdes a l'àmbit del Tibidabo (4'7 ha), Mas Sauró i Mas Guimbao (1'88 ha), Rectoret (3'3 ha) i Vallvidrera-Pantà (1'42). El pla també inclou la recollida de brossa vegetal i el manteniment de camins forestals i hidrants. La muntanya de Collserola també disposa de torres de guatlla des d'on es poden localitzar possibles columnes de fum.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari