MediAmbient
Comença la renovació de les places del Raval Cultural

Publicat el 17/11/2014

Aquest cap de setmana s'inicia la primera fase per remodelar la plaça Joan Coromines i els jardins de Rubió i Lluch. Són dues zones que acullen diferents espais culturals i patrimonials de la ciutat, com el CCBB, el MACBA o la Biblioteca de Catalunya. Les actuacions, d'uns 5 mesos de durada, serviran per renovar el paviment, el mobiliari urbà i habilitar més espais verds.

Tret de sortida a les obres que han de donar un nouimpuls al Raval Cultural. Aquest cap de setmana es comença la intervenció a la plaça Joan Coromines, la qual agrupa l'àmbit cultural més consolidat del Raval. L'objectiu és remodelar la plaça per tal que es converteixi en el pati comú de tots els equipaments que envolten la zona. És a dir, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Nou Teatre del CCCB i l'església de Santa Maria de Montalegre, entre altres espais.

Les obres suposaran renovar el paviment de l'espai, en el qual es conservarà els seus trets actuals però s'hi afegirà zones verdes. També es milloraran els accessos per als vianants, el mobiliari i la il·luminació. Un cop finalitzin les obres, d'aquí 5 mesos, es dotarà la plaça de servei wiffi. Les obres d'aquest espai tenen un pressupost de 682.000 euros.

Remodelació jardins de Rubió i Lluch

La segona zona d'actuació és l'interior dels recinte que antigament havia configurat l'antic hospital de Santa Creu i Sant Pau, coneguts com els jardins de Rubió i Lluch. Aquest conjunt monumental acull i dona accés a la Biblioteca de Catalunya, l'Escola Massana - Escola Municipal d'Art i Disseny o l'Institut d'Estudis Catalans, entre d'altres.

Entre les millores, es preveu ampliar la vegetació actual que envolta la font i regular els passos que travessen el claustre, per convertir l'espai en una zona més tranquil·la. També es faran canvis en la pavimentació i es renovaran els bancs, les cadires i les papereres. Els treballs tenen una durada de 4 mesos i un cost de més de 313.000 euros.

Les obres formen part del projecte Raval Cultural, el qual vol millorar els espais que donen accés als equipaments culturals del barri. L'objectiu és potenciar la zona com un pols d'atracció de la creació i la cultura de

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari