MediAmbient
L'Ajuntament participa en la IV Setmana Europea de Prevenció de Residus

Publicat el 19/11/2012

Coincidint amb la 4a Setmana Europea de la Prevenció de Residus l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat un programa d'activitats per al foment dels bons hàbits en prevenció de residus i d'un consum més responsable.

El programa inclou tallers per donar nova vida als objectes (costura, construcció de joguines, peces de roba, etc), tallers de compostatge, xerrades i col·loquis de sensibilització per un consum responsable i igualitari, l'exposició "Encara no sóc un residu!" elaborada amb material provinent dels punts verds de la ciutat, i una nova edició del mercat d'intercanvi de roba "Renova la teva roba" amb diversos punts distribuïts per la ciutat entre el 12 de novembre i l'1 de desembre.


D'altra banda l'Ajuntament de Barcelona participa en la 10a Jornada de Prevenció de Residus organitzada per l'ARC els dies 21 i 22 de novembre a l'Auditori de la Torre Agbar. En la sessió del 21 /11 a les 12.45h està prevista una ponència del responsable municipal de gestió de residus Carles Vázquez, sota el títol "El potencial de reutilització a les deixalleries".

Obrir document PDF
PROGRAMA D'ACTIVITATS


"Autocompostatge casolà"
Taller de vermicompostatge i construcció de models de compostadors a partir de materials de rebuig
Activitat amb inscripció prèvia.
Aula Ambiental de la Sagrada Família C/Lepant 281-283
Dia: 13/11/2012. De 19:00a21:00
Dia: 15/11/2012. De 19:00a21:00
http://www.aulambientalsf.blogspot.com.es


Puntades a mà
Dissabte 17 de novembre, d'11 a 13.30 h
Fàbrica del Sol (Pg. Salvat Papasseit, 1. Barcelona)
Repunts, bastes, vores, sobrefils, punts de trau... coneixes els rudiments per cosir a mà i per poder solucionar els arranjaments més habituals? Taller de costura manual. Amb la col·laboració del programa Reparat, millor que nou, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Compostatge comunitari
Dimecres 21 de novembre, d'11.30 a 13 h
Fàbrica del Sol (Pg. Salvat Papasseit, 1. Barcelona)
Vols aprendre a reciclar residus orgànics? Sigui en l'àmbit domèstic o de manera col·lectiva en espais lliures o enjardinats, l'autocompostatge permet respectar i garantir activitats tradicionals del territori. Taller de compostatge comunitari a l'Hortet del Forat. A càrrec d'Ecohortus i Educahorts.

Mobilitza't per la selva
Dijous 22 de novembre, de 18 a 19.30 h
Fàbrica del Sol (Pg. Salvat Papasseit, 1. Barcelona)
Saps que menys d'un 5% dels telèfons mòbils són reciclats i que per produir-los es fa servir mà d'obra quasi esclavitzada i es destrueix l'hàbitat de ximpanzés i goril·les? Xerrada sobre l'explotació de coltan i cassiterita a la República Democràtica del Congo. A càrrec de l'Institut Jane Goodall.

El consum conscient de roba: la campanya Roba neta
Fàbrica del Sol (Pg. Salvat Papasseit, 1. Barcelona)
Divendres 23 de novembre, de 17 a 18.30 h
Saps què és una maquila? Coneixes les condicions laborals que pateixen les persones que es dediquen a la confecció de roba?Xerrada sobre els drets laborals de la indústria de la moda. A càrrec de SETEM.

Ecodisseny de complements
Dissabte 24 de novembre, de 10 a 11.30 h
Fàbrica del Sol (Pg. Salvat Papasseit, 1. Barcelona)
Vols aprendre a convertir un retall en un complement d'última tendència? Tens ganes de crear i dissenyar la teva pròpia roba? Taller de creació de complements tèxtils a partir de roba reciclada. A càrrec de _TIVA, directora d'art i creativa.

Creem les nostres joguines
Dissabte 10 de novembre, de 10.30 a 13.30 h. Fàbrica del Sol (Pg. Salvat Papasseit, 1. Barcelona)
A partir de 4 anys. A partir d'una caixa de cartró es poden fer tantes coses... trenca amb la inèrcia consumista i retroba el plaer de crear amb les mans! Amb les joguines que construïu en farem una exposició a La Fàbrica del Sol. Taller de construcció de joguines reciclades a partir de material de rebuig i presentació del joc "La Cuina de l'Ona". A càrrec de Metromàtic teatre.
Del 10 novembre a l'1 de desembre la Fàbrica del Sol allotjarà una exposició de les joguines creades amb material de rebuig pels participants de l'activitat de La Fàbrica del Sol.

Presentació Projecte Embolcalls+Sostenibles/Esmorzars+Saludables
Execució del pla de prevenció d'envasos i embolcalls d'un sol ús generats als esmorzars escolars.
http://www.bcn.cat/agenda21/a21escolar

Exposició "Encara no sóc un residu!"
Del 5 al 27 de novembre
Casal Palau Alòs, del 5 al 16 de noviembre de 10:00 a 20:00 h
Casal Entitats Mas Guinardó, del 19 al 24 de noviembre, de 10:00 a 20:00 h
Centre Cívic Matas i Ramis, 27 de noviembre, de 10:00 a 20:00 h
Fira Tardor Gaudí,17 de novembre de 10 a 20h.
L'exposició "Encara no sóc un residu!" permet mostrar com molts dels objectes que llencem poden tenir una segona vida. Els objectes exposats són 100% recuperats i provenen dels punts verds de Barcelona: des dels suports expositius als objectes exposats. Es tracta d'objectes que han estat considerats residus i lliurats als punts verds però que estan en bon estat i són objectes útils que es poden reutilitzar. No han estat tractats, ni reparats ni millorats, sinó que s'exposen en el mateix estat que van ser lliurats. Exposició itinerant impulsada per l'Ajuntament de Barcelona i organitzada per Siresa. Es va inaugurar en la 3a Setmana de Prevenció de Residus, i en aquella edició va rebre prop de 500 visitants. Enguany incorpora millores al projecte, que segueix pivotant en la idea de mostrar nous usos a objectes considerats residus.
L'exposició, ocupa 6 m2, i inclou un panell on els visitants podran suggerir accions en matèria de prevenció de residus o reutilització, com ara anar a comprar amb carretó o cistell, evitar les bosses de plàstic d'un sol ús o consumir eficientment aigua de l'aixeta. L'exposició ha estat ideada per la dissenyadora Gal·la Miserachs (Elisava - Escola Superior de Disseny i Enginyeria, 2010). La mostra, que itinerarà per diversos espais de la ciutat, pretén sensibilitzar la ciutadania que molts dels objectes que actualment es llencen són encara útils i poden tenir una segona vida. Es vol emfatitzar en els temes de prevenció de residus, així com l'optimització dels recursos i el model actual de consum de béns.

Mercat d'intercanvi de roba en equipaments municipals "Renova la teva roba"
Coincidint amb la 4a Setmana Europea de la Prevenció de Residus té lloc una nova edició de "Renova la teva Roba", que enguany inclou una quinzena de punts d'intercanvi diferents amb el treball de més de 20 equipaments municipals, ONGs, entitats i associacions de vuit districtes de la nostra ciutat. Paral·lelament als punts d'intercanvi tenen lloc activitats complementàries per al foment dels bons hàbits en prevenció de residus: tallers de disseny i reutilització de roba usada, etc.
Vegeu més informació d'aquesta activitat a al web: http://ves.cat/brgH

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari