MediAmbient
Plantació de 32 plàtans al passeig de Gràcia

Publicat el 03/12/2012

L'Ajuntament duu a terme a partir de desembre la plantació de 32 arbres al passeig de Gràcia.

L'Ajuntament duu a terme a partir de desembre la plantació de 32 arbres al passeig de Gràcia. Es plantaran 32 plàtans amb l'objectiu de mantenir el verd del passeig i garantir l'ombra malgrat els diferents moments de creixement dels 538 arbres en total d'aquest carrer emblemàtic de la ciutat.

Aquestes plantacions per garantir a mig i llarg termini la qualitat de les espècies arbòries del passeig s'emmarquen en el Pla de Gestió de l'Arbrat Viari de l'Ajuntament i es deriven de la detecció de deficiències o l'envelliment en els exemplars diagnosticats a través del programa de control de risc de l'arbrat viari realitzat anualment i previst al Pla.

Aquest tipus d'actuació municipal a l'arbrat de la ciutat prioritza la seguretat i preveu la necessitat de rejoveniment gradual del parc arbori disponible a mig i llarg termini. Malgrat que alguns exemplars a abatre o podar poden tenir un aparent bon aspecte presenten alteracions i requereixen intervenir-hi d'acord amb el protocol establert al Pla. Al passeig de Gràcia, tots els arbres a substituir són plàtans que pertanyen a les plantacions històriques de la ciutat iniciades a cavall dels segles XIX i XX.

Barcelona compta actualment amb més de 156.900 arbres al carrer, una xifra excepcional que la situa entre les ciutats europees amb més arbres d'alineació, esdevenint un important patrimoni verd per a la ciutat. El plàtan, amb 47.289 unitats als carrers de la ciutat, representa actualment prop d'un 30% dels arbres viaris de Barcelona

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari