MediAmbient
Vine a ballar el flashmob amb la cançó 'Amagada primavera' de Txarango i uneix-te a l'Evidència dels Residus!

Publicat el 18/11/2013

Dissabte 23 de novembre un centenar de joves faran una caracterització pública dels residus generats a Barcelona, i un flashmob amb participants i assistents tancarà l'acte.

El proper dissabte 23 de novembre, de 10 a 13 hores al passeig Lluís Companys (Arc de Triomf), un centenar de joves d'esplais i agrupaments de Barcelona, d'edats compreses entre 10 i 14 anys, participaran en "L'Evidència dels Residus", una caracterització pública dels residus generats a Barcelona. Aquesta acció està impulsada per l'àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans d'Hàbitat Urbà i s'emmarca en els actes de la Setmana Europa de Prevenció de Residus. Té per objectiu posar en evidència la quantitat de residus que llencem als contenidors i demostrar que la majoria es podrien evitar i reciclar.

L'acte inclou el flashmob amb la cançó "Amagada primavera" de Txarango. Podeu veure el vídeo amb la coreografia clicant aquest enllaç

Els nois i noies, sota l'estricta supervisió d'uns tècnics especialitzats i equipats amb vestuari de treball i seguretat específics, triaran i classificaran el contingut de dos contenidors de fracció resta de la ciutat de Barcelona. L'acció es desenvoluparà dins una àrea delimitada d'uns 600 m2 al passeig Lluís Companys, distribuïda en cinc zones de treball seguint el circuit habitual d'una caracterització de residus: àrea de descàrrega, de caracterització, de pesatge, d'exhibició i de marcadors.

Els joves classificaran els residus en termes de prevenció i reciclatge. Per un costat, es triaran aquells objectes que es poden reutilitzar o evitar fàcilment com ara llibres, envasos d'aigua mineral, bosses de plàstic, restes de menjar, joguines, roba i calçat, aparells elèctrics i electrònics. I per l'altre, aquells residus que són reciclables, com el cartró, els envasos de vidre, els envasos lleugers o la fracció orgànica. Tots els residus es pesaran i el recompte de pes s'actualitzarà en un marcador. Al final de l'acte s'exhibiran tots els residus recuperats de la fracció resta i el marcador mostrarà la quantitat de materials reciclables i de residus que podem evitar.

L'acte conclourà amb un flashmob amb la cançó "Amagada primavera" de Txarango, on tothom qui ho vulgui hi podrà particiar. Podeu veure el vídeo amb la coreografia en aquest enllaç.

Podreu seguir la jornada a través de les xarxes socials (@BCN_MediAmbient) amb els hashtags #evidènciaresidus, #prevencióresidus, #EWWRCat i #EWWR.

L'acte està subjecte a condicions meteorològiques i quedarà suspès en cas de pluja.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari