MediAmbient
El cementiri de les Corts, autosuficient energèticament

Publicat el 29/09/2014 - Susagna Alcón -

És el primer equipament de la ciutat que no depèn de la xarxa elèctrica, gràcies a la instal·lació de 217 mòduls fotovoltaics. Amb aquesta actuació, l'equipament redueix el consum energètic global en un 30% i evita l'emissió de més de 33 tones de CO2 anuals a l'atmosfera.

El Cementiri de les Corts s'ha convertit en el primer equipament autosuficient de la ciutat, amb la instal·lació de 217 mòduls fotovoltaics. L'energia que generen permet cobrir les necessitats elèctriques del recinte, de més de 34.000 metres quadrats, en un 90%. La quantitat que produeixen podria cobrir el consum elèctric d'uns 30 habitatges tipus de 80 metres quadrats.

Amb aquesta actuació, l'equipament r edueix el consum energètic global en un 30% i evita l'emissió de més de 33 tones de CO2 anuals a l'atmosfera. L'objectiu és reduir, paulatinament i a tota la ciutat, la importació d'energia procedent de la xarxa.

Així ho explica Antoni Vives, tinent d'alcalde d' Hàbitat Urbà i regidor del Districte de les Corts, que reafirma la voluntat del govern que "d'aquí 30 o 40 anys els edificis de Barcelona funcionin com ho fa el cementiri de les Corts des del punt de vista energètic". "Es tracta - continua -, de treballar cap a la producció energètica distribuïda, és a dir, l'internet de l'energia".

El cementiri també s'ha dotat d'una instal·lació solar tèrmica per a la producció d'aigua calenta i ha renovat la climatització existent, amb una reducció del 40% de la despesa energètica. Alhora, la nova il·luminació led permet disminuir en un 65% el consum de l'enllumenat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'L'equipament més eficient energèticament'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari