MediAmbient
La plaça de Les Glòries es reurbanitzarà provisionalment

Publicat el 11/07/2014

Que els ciutadans puguin gaudir del Parc de Les Glòries, el nou pulmó verd de la ciutat, des del primer moment i evitar tenir un espai tancat mentre durin les obres. Amb aquesta doble premissa, l'Ajuntament ha ideat la reurbanització provisional de la Plaça de Les Glòries.

L'alcalde Xavier Trias i el tinent d'alcalde d'urbanisme han donat a conèixer un projecte que buscar donar sentit a aquest espai. Trias, ha animat als ciutadans a "venir, visitar, gaudir de la transformació i fer-se seva la plaça de les Glòries". També ha assegurat que la plaça fins ara "era una muralla, una barrera i que a partir d'ara servirà per apropar els barris de l'entorn. És un exemple del nou urbanisme de la ciutat de Barcelona pensat per la gent".

El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha "destacat que amb una inversió molt acurada donem i posem en valor un gran espai". Volem donar la volta a l'urbanisme a la ciutat, actuant a l'espai públic en el mentrestant, intentant que a mesura que les obres permeten alliberar espai, aquest passi a ser espai ciutadà".

Un parc per a la gent

Les actuacions començaran al setembre al costat mar de la plaça. S 'executarà en dues fases, per adequar-se al calendari d'enderroc de l'anella viària i preveu l'aixecament de tres construccions: Davant de l'edifici del Disseny Hub, una pèrgola on s'hi faran activitats culturals, un mirador prop del centre comercial i al solar que hi ha havent dels Encants, un centre d'informació on a més hi haurà servei de lloguer de bicicletes i on s'hi ubicarà també el bosquet d'alzines que es va trasplantar de l'antiga plaça. La previsió és que al desembre els ciutadans ja puguin gaudir d'aquesta zona del parc.

Serà llavors quan començarà a adequar-se la banda muntanya que inclourà una gran zona vegetal, un parc amb mobiliari urbà i diverses àrees de jocs.

Aquesta reurbanització provisional, que té un cost de 5,3 milions d'euros s'ha ideat d'acord amb els veïns i amb els arquitectes que treballen en el projecte definitiu, de manera que es puguin reaprofitar el major part de les actuacions.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari