MediAmbient
L'Ésser del Mil·lenni ja vola sobre la Font Màgica

Publicat el 29/12/2013 a les 20:52 h. - Josep Bassas -

Quan falten només dos dies per a la celebració de Cap d'Any a Barcelona els organitzadors treballen a ple rendiment. Gairebé la totalitat de les estructures de focs artificials, llum i so ja estan col·locades i s'estan fent les proves tècniques per comprovar-ne el funcionament. Els dos grans protagonistes dels assajos, però, són l'Ésser del Mil·lenni i els Castellers de Sants, que comproven la col·locació i els moviments que hauran de fer per donar vida a l'estructura metàl·lica de 15 metres.

Vídeo 'Assaig de l'espectacle de Cap d'Any'

Cada vegada falta menys per a la celebració de Cap d'Any a la Font Màgica de Montjuïc, en què la major part de preparatius ja estan a punt. S'endevinen les vuit torres a banda i banda de l'avinguda de la Reina Maria Cristina, d'on sortiran focs artificials a cada campanada i on també estan situats els punts de llum i so.

També està preparat el dispositiu de tanques i cartells per als desviaments de trànsit i les dues pantalles gegants, compostes per 35 pantalles petites cadascuna, que projectaran missatges de benvinguda a l'any nou en diverses llengües.

Primers assajos amb figurants

Després de diverses proves tècniques, han començat els assajos amb actors de la Fura dels Baus i amb els Castellers de Sants, que seran els que donaran vida a l'Ésser del Mil·lenni, la figura metàl·lica de 15 metres que presidirà l'espectacle.

Després de repartir-se segons les parts del cos que ocuparan, i de rebre les instruccions tècniques i de seguretat perquè tot surti bé, s'ha pogut fer la primera ascensió.

"És molt important que tinguem controlat quant de temps triguem a fer cada pas de l'espectacle, perquè aquesta vegada tenim un condicionant molt fort, que és el control del tempo. Tot ha d'estar quadrat perquè a les 12 de la nit s'han de fer les campanades, i no es pot fer un minut més tard", comenta un dels directors artístics de la Fura dels Baus, Pep Gatell. "Aquestes proves són molt importants per comprovar que els 5 minuts de marge que hem deixat per a qualsevol imprevist són suficients i no cal deixar-ne més", ha afegit.

Per aquest motiu, s'ha repetit diverses vegades l'elevació de l'Ésser del Mil·lenni amb una grua de grans dimensions i els vols sobre la font d'aquesta figura de 15 metres. Una estructura humana que la Fura dels Baus ja va fer servir el Cap d'Any del 2000, i que des de llavors ha descansat al parc del Mil·lenni de Gavà.

Aquestes proves i les que encara queden per fer han de servir perquè no falli res la nit de Cap d'Any i l'espectacle sigui tot un èxit.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:L'Ésser del Mil·lenni ja vola sobre la Font Màgica

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari