MediAmbient
L'avinguda Josep Tarradellas guanyarà espai per a vianants i vegetació

Publicat el 15/09/2014

La Comissió de Govern ha aprovat el projecte executiu de la reforma de l'avinguda Tarradellas, ara en procés d'adjudicació, en el seu tram entre l'avinguda Sarrià i la plaça de Francesc Macià, per tal de donar continuïtat al passeig tot augmentant l'espai destinats a vianants amb l'eixamplament de voreres, l'increment de vegetació a la via i més espais d'estada i seients.

video

La reforma proposa també ordenar l'espai i els diferents elements urbans i millorar la seguretat viària amb la incorporació d'un pas de vianants semaforitzat a l'alçada de Comte Borrell.

Per al tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà i regidor del districte de les Corts, Antoni Vives, es pretén "potenciar l'avinguda com a rambla d'estada i connector entre els barris, doblar l'espai públic per als vianants, i millorar la il·luminació, les infrastructures smart i el verd, i tot això vinculat a aconseguir un major confort dels ciutadans". Per a Vives, "és una avinguda que ha quedat aïllada històricament i amb una utilització relativament pobre en comparació amb altres espais de la ciutat, on volem fer una transformació que sense ser radical sigui potent perquè els veïns percebin aquesta millora de l'espai públic".

Més espai per passejar i més verd

La reforma reordenarà l'espai per a vianants i vehicles per aconseguir una rambla central d'aproximadament 20 metres d'ample, mantenint dues calçades amb tres carrils de circulació (un d'ells reservat per al transport públic) i un carril bici a cada calçada. Les voreres alineades amb façanes comptaran amb entre 4'5 i 5 metres d'amplada, i en tot el carrer es mantindrà i potenciarà l'arbrat existent i s'ampliarà amb noves alineacions d'arbres tant a la rambla central com a les voreres. Així, el nou corredor central quedarà configurat per quatre alineacions d'arbres, i es crearan nous espais d'ombra amb la plantació de dues alineacions de tipuanes.

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari