MediAmbient
Setmana Europea d'Energia

Publicat el 27/06/2014

Del 25 de juny al 4 de juliol és la Setmana Europea de l'Energia. Per això, a Barcelona, com a tot Europa, tenen lloc diverses activitats relacionades amb aquest tema. Des de la Fàbrica del Sol s'han organitzat diferents visites guiades a instal·lacions que utilitzen energies renovables i també tallers per a adults i famílies sobre eficiència energètica i energies renovables. Aquest any han posat especial interès en com combatre la pobresa energètica.

Una de les activitats ha estat a les piscines Picornell, on s'ha fet una visita guiada per conèixer de prop el funcionament de les instal·lacions. En aquest cas, les plaques solars tèrmiques es van instal·lar l'any de les Olimpíades, però s'hi ha hagut de fer una adequació per tal de poder funcionar de nou al 100%. Ara, gràcies a les millores, el sistema de plaques solars del centre permet estalviar molta energia a l'hora d'escalfar aigua i climatitzar els espais.

Les plaques funcionen amb un circuit que conté un líquid a dins. Aquest líquid s'escalfa amb els rajos solars i després passa al soterrani de les piscines, on permetrà escalfar l'aigua que s'utilitza per a les dutxes i la piscina climatitzada. A l'estiu gairebé tota l'energia utilitzada al centre prové de les plaques, però a l'hivern, quan no fa tant de sol, també utilitzen la caldera de gas. En total, hi ha 176 plaques solars al pàrquing de les piscines i tenen 334 m 2 de superfície de captació solar.

Celebració de la Setmana de l'Energia a Barcelona

A més de les visites a les piscines Picornell o al Centre Esportiu d'Horta, des de la Fàbrica del Sol també s'han organitzat tallers per aprendre a mantenir els electrodomèstics o donar eines a les famílies amb menys recursos perquè puguin combatre la pobresa energètica. Per poder-hi participar només cal fer la inscripció a la pàgina web de la Fàbrica del Sol.

Més informació:

- Web de la Fàbrica del Sol

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari