MediAmbient
Projecte Ground-Med: geotèrmia per estalviar energia

Publicat el 23/01/2014

El projecte d'energia geotermal vertical, que es desenvolupa a La Fàbrica del Sol, és present també a set emplaçaments situats a França, Itàlia, Grècia o Romania, entre altres països.

Coneixeu La Fàbrica del Sol? Segurament sabreu que és un equipament municipal situat a l'antic edifici modernista de la Catalana de Gas, i que s'ha reconvertit en un exemple d'eficiència energètica. Però, en sabeu els detalls?

L'edifici forma part del Projecte Ground-Med d'energia geotermal vertical, un sistema energèticament molt eficient i econòmic que dóna calor a l'hivern i refresca a l'estiu, i que es desenvolupa, a banda de a Barcelona i a València, a sis emplaçaments més del sud Europa (vuit en total), ubicats a França, Itàlia, Grècia, Romania, Portugal i Eslovènia.

Per explicar una mica més què és el Projecte Ground-Med, recuperem el reportatge emès fa uns mesos per Euronews, que compta amb declaracions d'Aniol Esquerra Alsius, enginyer industrial Director del Projecte Ground-Med a Barcelona; Dimitrios Mendrinos, enginyer geotermal i coordinador del Projecte Ground-Med i Frédéric Bruyère, Director de Desenvolupament de Sistemes de CIAT.

"L'objectiu de La Fàbrica del Sol és educar, conscienciar a la gent i mostrar donant exemple, dient: nosaltres creiem en això, ja que tenim solar, tenim biomasa i tenim geotèrmia i, és clar, és molt més efectiu perquè quan vols mostrar 'in situ' les coses la gent et creu més", assegura Esquerra Alsius en el reportatge.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari