MediAmbient
El parc de la Barceloneta estrena un punt verd amb aula ambiental

Publicat el 29/04/2013 a les 14:50 h. - Meritxell Doncel -

A més de ser un punt de barri per als residus reciclables, recuperables i especials, s'hi faran tallers i activitats per a escolars, gent gran i entitats socials. Aquest equipament se suma al centenar de punts verds de la ciutat, que l'any passat van rebre 683.273 visites.

Al costat de la Fàbrica del Sol, al parc de la Barceloneta, hi trobareu el nou punt verd de barri que l'Ajuntament acaba d'instal·lar, amb la intenció de concentrar-hi un nucli de serveis educatius sobre la sostenibilitat.

De fet, incorpora una aula ambiental, on es faran tallers i activitats per a escolars, gent gran i entitats socials.

Aquest nou equipament, que també reutilitza les aigües pluvials, està destinat a la recollida i gestió de residus reciclables (com ara cables), recuperables (roba, calçat, ampolles de cava, etcètera) i especials (bombetes i oli de motor, entre altres).

Els usuaris tenen accés als diversos contenidors per deixa-hi ells mateixos els residus, amb el suport del personal del punt. "Aquest equipament ajuda a veure com hem de fer la separació a casa. És el primer punt verd a la ciutat que es dissenya amb aquesta idea d'ensenyar als ciutadans com es separen els residus", explica Fermí Vallvé, representant del Departament d'Educació Ambiental de l'Ajuntament.

Gairebé 700.000 visites anuals

Aquest nou punt verd, que ha comptat amb una inversió de 300.000 euros, forma part del Pla de barris de la Barceloneta i se suma als 100 punts de què disposa la ciutat (22 de barri, 96 punts verds mòbils i 7 punts verds de zona). Es tracta d'equipaments que permeten emmagatzemar provisionalment els residus domèstics per al seu trasllat posterior a les plantes de tractament, amb l'objectiu de ser reutilitzats o reciclats.

L'any 2012, els punts verds de Barcelona van rebre 683.273 visites, 20.000 més que l'any anterior.

El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, ha explicat que, amb la crisi, el nombre de residus que es generen a la ciutat "ha disminuït d'una manera molt important", però que, tot i així, "hi ha una major recollida de residus als punts verds, fet que demostra que els ciutadans consoliden l'hàbit de portar-los".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari