MediAmbient
Visiteu les 'Cases amb energia' de la Fàbrica del Sol!

Publicat el 14/03/2014

L'equipament municipal acull una exposició que té per objectiu que els ciutadans siguin capaços d'analitzar els seus habitatges des del punt de vista energètic i puguin implantar-hi accions de millora.

El 5 de març, coincidint amb la celebració del Dia mundial de l'eficiència energètica, va començar l'exposició "Cases amb energia", que es pot visitar a La Fàbrica del Sol fins a l'11 d'abril. L'objectiu de la mostra és que els ciutadans siguin capaços d'analitzar els seus habitatges des del punt de vista energètic i puguin implantar accions de millora.

"Cases amb energia" és molt més que un aparador de propostes i conceptes energètics, ja que posa el públic davant de situacions reals. Els visitants fan un recorregut pels diferents espais d'un habitatge, poden analitzar les dades que s'hi mostren i respondre a les preguntes formulades a l'inici de l'exposició. A més de resoldre casos pràctics, el recorregut que fan els visitants permet conèixer què influeix en l'estalvi energètic i en el confort d'una llar o com poden millorar l'eficiència energètica de casa seva. L'exposició, a més, aborda directament una de les principals causes que provoquen la pobresa energètica: la insuficient qualitat de les llars. Totes aquestes qüestions es van anar tractant al llarg de les dues visites guiades que es van efectuar el primer dia de l'exposició, a càrrec de dues educadores i dos experts en eficiència energètica.

"Cases amb energia" és un projecte d'intercooperació de tres cooperatives de treball membres del grup cooperatiu Ecos i de la Xarxa d'Economia Solidària (XES), que s'han unit per posar en comú coneixements de diferents especialitats. Celobert ha concebut l'exposició, Nusos s'encarrega de la part didàctica de la mostra i l'Apòstrof ha elaborat la part gràfica. L'exposició també ha rebut el suport d'empreses del sector de la construcció compromeses amb els valors del projecte.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari