MediAmbient
Els serveis municipals de neteja es reforcen pel Nadal

Publicat el 05/12/2012

Coincidint amb l'increment de l'activitat comercial i la vida de la ciutat a l'espai públic per la proximitat del Nadal, l'Ajuntament de Barcelona reforça els serveis municipals de neteja de la ciutat i recollida de residus.

Del 3 de desembre al 7 de gener de 2013 es reforcen els serveis de neteja viària dels carrers i places de la ciutat, la recollida comercial de paper/cartró als eixos comercials, la recollida domiciliària i els serveis especials coincidint amb dates assenyalades. L'objectiu és donar cobertura a l'increment de l'activitat comercial i usos i, per tant, la generació de residus que es produeixen durant aquestes festes.


Pel què fa a la neteja viària es reforcen els equips de neteja, buidatge de papereres i recollida de contenidors per evitar desbordaments a tots els districtes de la ciutat, en especial a les zones més cèntriques i comercials de cada districte. En horari de diürn es preveu reforç d'equips de repàs de neteja de residus a l'espai públic, tant entorn a contenidors com a la via pública. A la tarda es preveu reforç en neteja viària i buidat de papereres a les zones comercials i als seus eixos principals. El dispositiu especial també preveu neteja amb aigua a les zones d'ús massiu de l'espai públic en horari nocturn.

Atenent l'increment d'activitat i presència ciutadana als eixos comercials de la ciutat, l'Ajuntament hi dedica diàriament un operatiu especial de recollida comercial de paper/cartró, inclosos els festius d'obertura comercial, amb un increment de més del 100% sobre la freqüència habitual. A més es realitza una campanya específica de comunicació adreçada als comerços sobre la correcta gestió del cartró.

En previsió de l'increment en la generació de residus, tant de matèria orgànica com de rebuig, paper/cartró, envasos i vidre, es reforça el servei de recollida dels contenidors de totes les fraccions amb l'objectiu de garantir la netedat i evitar desbordaments. L'increment en la recollida de residus als contenidors té en compte els dies festius, especialment els dies especials d'obertura comercial i les dates assenyalades, com ara Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Reis.

Recollida d'arbres de Nadal: 214 punts

Del 7 al 17 de gener els ciutadans podran col·laborar en el reciclatge dels arbres de Nadal, a través de les 214 ubicacions per a la recollida distribuïts per tota la ciutat que romanen oberts les 24 hores del dia. Periòdicament els serveis de jardineria de la ciutat retiren els arbres dipositats pels ciutadans per al seu degut tractament i aprofitament com a material de jardineria. Per a un òptim procés d'aprofitament dels arbres de Nadal com a encoixinat es recomana lliurar els arbres nets d'elements ornamentals.

Els arbres – majoritàriament avets, però també branques d'arbres diversos que han servit de decoració nadalenca a les llars - que es dipositin en aquestes instal·lacions seran transportats al Viver Municipal per al seu reciclatge,a través de la seva trituració per convertir‐se enmulching o encoixinat. Elmulching són residus vegetals triturats que es dipositen en capes a sobre la terra vegetal (àrees d'arbustatge, talusos o d'altres espais) i que millora la retenció d'humitat, l'aireig del sòl, i en dificulta l'aparició de males herbes.
Consulta aqui els punts de recollida:

Tant net és qui neteja com qui no embruta: Consells de prevenció de residus

Per al màxim aprofitaments del dispositiu i recursos municipals en la neteja i gestió dels residus, l'Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans recorda la importància de la coresponsabilitat dels ciutadans en el manteniment d'una ciutat neta i ordenada també durant els dies de Nadal.

  • Cal utilitzar correctament els contenidors, evitant abandonaments incívics de bosses d'escombraries i trastos fora del contenidor. El cartró cal dipositar-lo dins del contenidor blau ben plegat. Les ampolles de cava cal lliurar-les al punt verd més proper. D'aquesta manera es netegen i es reutilitzen, aconseguint així un gran estalvi energètic i de matèries primeres.
  • Recorda que un bon ús dels contenidors permet convertir en recurs els residus i també redueix sorolls innecessaris: dipositar el vidre al contenidor verd i no al gris permetrà atenuar sorolls innecessaris en la recollida nocturna durant el procés de buidatge dels contenidors de rebuig. El contenidor de vidre es buida durant el dia i resulta menys molest. Recorda també que determinats residus (envasos de pintura, peces petites de fusta, etc.) cal lliurar-los al punt verd. Dipositar-los al contenidor gris genera també sorolls innecessaris en la recollida de nit.
  • Totes les papereres disposen de cendrers o apagadors per les cigarretes. Els xiclets cal llençar-los també a dins de la paperera.
  • Per Nadal la xarxa de Punts verds continua oberta, excepte en festius assenyalats. També es manté el servei de recollida de mobles i trastos vells. Cada carrer té un dia assignat per la seva recollida. En cas de dubte cal trucar al 010 o consultar el web municipal.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari