MediAmbient
L'Ajuntament ha netejat més de 56.000 xiclets i taques de les voreres de la ciutat

Publicat el 06/08/2013 a les 13:45 h. - Meritxell Doncel -

S'ha actuat en uns 300.000 metres quadrats de vorera amb un sistema a pressió que permet estalviar aigua. Aquesta actuació continuarà al llarg de tot l'any fins a arribar a un total de 80 punts de tots els districtes de la ciutat.

Vídeo 'Neteja de xiclets'

Des del mes de març els serveis de neteja han retirat de les voreres de la ciutat més de 56.000 xiclets i han netejat 700 taques. Aquesta actuació, en el marc de la segona fase del pla de millora de la neteja viària, es du a terme a tots els districtes de Barcelona i, de moment, ja ha permès deixar nets 297.000 metres quadrats de vorera.

Els equips que la porten a terme fan servir aigua a pressió i vapor d'aigua, amb una tècnica que millora les que s'havien fet servir anteriorment. "Fem servir vuit cops menys aigua de la que fèiem servir ara fa un any i, a més, els detergents són biodegradables", ha apuntat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Des que està en marxa aquest operatiu específic de neteja a fons de taques i xiclets, ha disminuït el nombre de queixes dels barris més afectats. En concret, segons ha explicat Vives, s'ha rebaixat el nivell de queixes en aquests barris fins a situar-lo en un 2%, per sota de la mitjana de la ciutat.

Aquesta actuació es durà a terme durant tot l'any fins a arribar a un total de 80 punts netejats de xiclets de tots els districtes de la ciutat. De fet, aquest el primer cop que es porta a terme aquest operatiu específic de manera massiva a la ciutat.

Les zones amb més xiclets a la vorera són les més transitades, sobretot les dels districtes de Gràcia i Ciutat Vella, així com punts concrets de la ciutat, com ara davant de l'Illa Diagonal i prop del Camp Nou.

"És evident que hi ha un problema d'usos, costums, civisme i urbanitat que cal treballar", ha conclòs Vives, que ha assegurat que, tot i així, és responsabilitat del consistori mantenir les voreres netes. "La qualitat de la ciutat augmenta amb detalls com aquest, perquè les taques fan molt brut".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Neteja de xiclets

Enllaços relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari