MediAmbient
Convocat un concurs per rehabilitar una illa de l'Eixample de Barcelona sota criteris d'eficiència energètica i de sostenibilitat.

Publicat el 16/01/2015

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el grup Habitat Futur han tret a concurs un projecte innovador per rehabilitar una illa de l'Eixample de Barcelona, amb 27 edificis en els quals viuen 748 persones, perquè esdevingui un exemple d'eficiència energètica i de sostenibilitat.

Segons ha explicat aquest dijous en roda de premsa el secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, es tracta d'un projecte pioner a Espanya en què es promou una iniciativa multidisciplinària que inclourà no només propostes tècniques de rehabilitació sinó econòmiques, de gestió i d'organització de les comunitats de veïns.

L'illa triada

L'illa de l'Eixample escollida, que també inclou cinc edificis d'ús públic, és la compresa entre la Gran Via i els carrer de Viladomat, Diputació i Calàbria, triada per la seva inclusió a l'àrea pilot del projecte "Marie", del programa MED de la Unió Europea.

El delegat d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Sorolla, ha assenyalat que el projecte té la intenció de convertir-se en un model a replicar i en una guia per a la rehabilitació de l'habitatge a Catalunya.

En total, l'illa d'habitatges escollida té més de 75.000 metres construïts, entre pisos, oficines, un hotel i diversos equipaments, i s'ha calculat que només aïllant les façanes i canviant les calderes existents s'hi podria estalviar fins a un 25% d'energia, encara que pot arribar a més del 70% si s'hi implementen més mesures.

El límit de presentació de propostes al Concurs és el 25 de març.

Podeu descarregar-vos les bases aquí:

Més informació: www.edificisdecatalunya.cat

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari