MediAmbient
Per Nadal, reduim els residus

Publicat el 22/12/2014

Us recordem consells de prevenció de residus i corresponsabilitat en la neteja i gestió dels residus també durant els dies de Nadal. Per una ciutat neta i ordenada.

Tant net és qui neteja com qui no embruta: Consells de prevenció de residus

Per al màxim aprofitaments del dispositiu i recursos municipals en la neteja i gestió dels residus, l'Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans recorda la importància de la coresponsabilitat dels ciutadans en el manteniment d'una ciutat neta i ordenada també durant els dies de Nadal.

Us recordem consells de prevenció de residus i corresponsabilitat en la neteja i gestió dels residus també durant els dies de Nadal. Per una ciutat neta i ordenada.

- Cal utilitzar correctament els contenidors, evitant abandonaments incívics de bosses d'escombraries i trastos fora del contenidor. El cartró cal dipositar-lo dins del contenidor blau ben plegat. Les ampolles de cava cal lliurar-les al punt verd més proper. D'aquesta manera es netegen i es reutilitzen, aconseguint així un gran estalvi energètic i de matèries primeres.

- Recorda que un bon ús dels contenidors permet convertir en recurs els residus i també redueix sorolls innecessaris: dipositar el vidre al contenidor verd i no al gris permetrà atenuar sorolls innecessaris en la recollida nocturna durant el procés de buidatge dels contenidors de rebuig. El contenidor de vidre es buida durant el dia i resulta menys molest. Recorda també que determinats residus (envasos de pintura, peces petites de fusta, etc.) cal lliurar-los al punt verd. Dipositar-los al contenidor gris genera també sorolls innecessaris en la recollida de nit.

- Totes les papereres disposen de cendrers o apagadors per les cigarretes. Els xiclets cal llençar-los també a dins de la paperera.

- Per Nadal la xarxa de Punts verds continua oberta, excepte en festius assenyalats. També es manté el servei de recollida de mobles i trastos vells. Cada carrer té un dia assignat per la seva recollida. En cas de dubte cal trucar al 010 o consultar el web municipal.

Les festes, la sostenibilitat i la solidaritat poden ser compatibles

Tenint en compte petits consells podrem avançar cap a unes festes més sostenibles socialment, ambientalment i econòmicament.
- organitzar celebracions i trobades més sostenibles: evitar la utilització de vaixelles de plàstic d'un sol ús, planificar la quantitat de menjar necessària en els àpats familiars; consumir productes frescos, de producció local i solidaris; celebrar els sopars de feina en llocs accessibles amb transport públic
- fer guarniments amb productes reciclats; en podeu trobar molts exemples per Internet
- fer regals útils, regals conjunts i/o regals no materials; regalar productes sostenibles, ecològics, reciclats o que generin pocs residus (si són fets artesanalment i en el seu transport no han recorregut llargues distàncies millor)
- embolcallar els regals d'una manera més sostenible, per exemple utilitzant paper de diari decorat i retalls de roba que ja no s'utilitzi per fer els llaços
- fer regals solidaris, per exemple a través de les diverses iniciatives solidàries d'organitzacions sense ànims de lucre.

- Si aposteu per als regals immaterials, que aporten experiències de lleure, oci, etc, contribuireu a evitar un futur residu quan l'objecte de regal entri en desús.

- Una bona opció és donar nova vida a objectes que ens envolten. Amb una mica de creativitat segur que podem crear peces d'utilitat a la mida de les persones a qui volem sorprendre. Visita el web www.millorquenou.cat. Trobareu moltes idees!

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari