MediAmbient
Prova pilot en els contenidors de recollida de matèria orgànica del barri de Les Corts

Publicat el 15/05/2013

La prova, que es realitza fins al novembre, té per objectius la reducció dels residus impropis en el contenidor de matèria orgànica i la millora de la qualitat d'aquesta.

El barri de Les Corts està duent a terme una prova pilot per millorar la recollida de residus de matèria orgànica. Els objectius són la reducció dels residus impropis en el contenidor de matèria orgànica i la millora de la qualitat d'aquesta.

En aquest sentit, s'estan modificant els contenidors, reduint la boca per on es dipositen els residus, i se n'està canviant la ubicació, situant el contenidor marró al costat del groc, del verd i del blau. Aquests canvis pretenen comprovar si la forma del contenidor i la seva ubicació tenen incidència en l'ús que en fan els ciutadans.

Aquesta prova pilot es realitza des del mes d'abril i durarà fins el mes de novembre d'enguany. Per facilitar informació del procés hi haurà informadors al carrer.

El districte de Les Corts és el que registra millors dades de recollida de matèria orgànica de tota la ciutat. Durant el 2012, el 81,95% dels residus dipositats al contenidor marró han estat matèria orgànica, xifra que representa un 2% per sobre de la mitjana de tota la ciutat. Els residus dipositats correctament en el contenidor de recollida selectiva ens permeten donar-los una segona vida i reduir el volum de deixalles que acaben en abocadors / incineradores.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Prova pilot recollida de residus de matèria orgànica'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari