MediAmbient
Consells davant episodi de neu o gel

Publicat el 22/02/2013

Us suggerim com afrontar millor a la nostra ciutat episodis de baixes temperatures amb neu o gel.

Davant la previsió meteorològica de nevades, l'Ajuntament de Barcelona té previst l'activació dispositius especials per actuar en cas de neu o gel, a fi de minimitzar l'impacte de les baixes temperatures en la vida de la ciutat, i facilitar el retorn a la normalitat d'acord amb la millora de les condicions.

D'entre el dispositiu destaca la disposició d'una flota de vehicles amb pala llevaneus i escampador de sal, contenidors de sal als entorns de Collserola o mesures per a les persones sense sostre. L'activació es fa d'acord amb la informació rebuda del Servei Meteorològic de Catalunya.

Alguns dels consells per afrontar un episodi de baixes temperatures amb neu o gel:

  • Eviteu utilitzar el vehicle particular. Utilitzeu el transport públic, preferentment el metro.
  • En cas que sigui imprescindible entrar o sortir de la ciutat, eviteu circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola.
  • Si heu de sortir de casa feu servir roba i calçat adequats pel mal temps i la neu.
  • En cas necessari, els veïns dels immobles han de netejar de neu i gel la part de vorera de la seva façana amb l'objecte de deixar lliure l'espai suficient per al pas dels vianants.
  • Es recomana al veïns de no mullar els carrers per evitar la formació de plaques de gel. Per aquest motiu, l'Ajuntament suspendrà el servei de baldeig dels carrers.
  • En cas de neu acumulada als terrats, terrases i balcons, no serà en cap cas llençada a la via pública.


Més informació: 010, 012 www.bcn.cat i xarxes socials twitter @barcelona_cat i @barcelona_010.

Podeu visitar també les webs:


Bombers de Barcelona. Consells de protecció civil i prevenció

Què fer en cas de riscos d'origen natural
http://www.bcn.cat/bombers/ca/consells_natural.html

Generalitat de Catalunya - Consells davant nevades (PDF)
Obrir document PDF http://www20.gencat.cat/docs/interior/Home/Arees%20dactuacio/Proteccio%20Civil/Riscos%20i%20autoproteccio/Nevades,%20glacades%20i%20onades%20de%20fred/docs/Triptic_NEUCAT.pdf

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari