MediAmbient
Al futur Centre de Serveis Socials del carrer d'Arimon, es protegirà el ginjoler

Publicat el 07/07/2011

El projecte arquitectònic del Centre de Serveis Socials Sant Gervasi conté un apartat específic dedicat a la preservació del ginjoler, que té més de 150 anys i està inclòs al Catàleg d'Arbres d'interès local des del 2007.

El projecte de construcció del nou Centre de Serveis Socials Sant Gervasi, al carrer d'Arimon 7-9, inclou en tot el seu procés, des de la redacció del projecte fins a l'execució i la finalització de l'obra, mesures de protecció de l'exemplar de ginjoler ubicat al solar, inclòs l'any 2007 al Catàleg d'Arbres d'Interès Local, d'acord amb el què estableix aquest reconeixement segons les Ordenances Generals de Medi Ambient Urbà, així com l'Ordenança sobre obres i instal·lacions i serveis en el domini públic Municipal.

Aquest nou centre de serveis socials és un equipament bàsic d'atenció social de la zona que atendrà al veïnat més necessitat.

Ubicat al número 7 del carrer d'Arimon (Sarrià - Sant Gervasi), el ginjoler (Ziziphus jujuba) té una alçada de 12 metres, un diàmetre de capçada de 10 metres, un tronc de 1,87 m de perímetre, i es calcula que té més de 150 anys.

Algunes de les mesures descrites al projecte de construcció, que inclou un apartat específic dedicat a la preservació del ginjoler, inclouen tanques de protecció, l'obertura d'una rasa de protecció, o tasques de reg i poda, entre d'altres.

Les mesures han estat consensuades i completades pels serveis tècnics municipals a fi d'ajustar-se als requeriments de protecció derivats de la inclusió del ginjoler al Catàleg d'Arbres d'Interès Local.

El projecte també té previst condicionar l'espai i instal·lar-hi una placa identificativa perquè pugui ser reconegut per la ciutadania.

Trobareu més informació del projecte i del ginjoler en aquesta nota de premsa.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari