MediAmbient
Barcelona rep el 2014 amb un espectacle inoblidable que reuneix 70.000 persones

Publicat el 01/01/2014 a les 00:36 h. - Redacció bcn.cat -

La cerimònia, de 45 minuts de durada, s'ha celebrat a la zona de la Font Màgica de Montjuïc. L'espectacle ha combinat castells, l'Ésser del Mil·lenni, un compte enrere emocionant i un piromusical espectacular que ha esclatat per celebrar l'arribada del nou any.

Vídeo 'Cap d'Any'

Ningú s'ha quedat indiferent després de presenciar l'espectacle de Cap d'Any, ideat per la Fura dels Baus. Molts minuts abans de l'hora d'inici, milers de persones ja omplien l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Agents cívics han estat els encarregats de bescanviar les ampolles de vidre per gots de plàstic amb l'objectiu d'evitar incidents.

Puntualment a dos quarts de dotze de la nit ha començat la celebració amb els Castellers de Sants, que han carregat quatre pilars a l'escenari central. Tot seguit s'ha alçat el campaner i l'Ésser del Mil·lenni, el gegant de ferro que la Fura ja va fer servir per al Cap d'Any de l'any 2000 i que des d'aleshores ha descansat al parc del Mil·lenni de Gavà.

Al seu interior, diverses persones vestides de vermell n'han simulat el cor, que ha començat a bategar quan s'ha acostat el moment de les campanades, que han arribat acompanyades del foc i la música de Parsifal, de Wagner. S'ha pogut sentir, aleshores, el so de dotze "volcans en erupció", repartits en unes torres a banda i banda de l'avinguda de la Reina Maria Cristina. El compte enrere s'ha projectat en dues pantalles gegants, que han ajudat a poder complir amb la tradició.

El colofó de la celebració ha estat un piromusical de cinc minuts de durada, que s'ha combinat amb els salts d'aigua de les fonts i amb missatges de benvinguda de l'any nou en diverses llengües, que s'han projectat a les pantalles gegants.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari