MediAmbient
Campanya d'informació sobre les emissions de partícules de vehicles dièsel

Publicat el 17/06/2014

Aquesta campanya s'emmarca dins de les accions previstes al Obrir document PDF Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire de l'Ajuntament de Barcelona, i pretén informar i conscienciar al ciutadà sobre les conseqüències que té l'ús del vehicle dièsel sobre l'aire que respira i sobre la conveniència de triar energies netes i combustibles menys contaminants i la necessitat de mantenir-los en bon estat.

L'actuació consisteix en establir un punt de mesura a l'avinguda Fabra i Puig, 158, amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i els informadors del departament d'Innovació i Intervenció Ambiental de Medi Ambient i Serveis Urbans-Hàbitat Urbà, on s'aturen vehicles dièsel de forma aleatòria i se'ls sotmet a una prova d'opacitat, que és la metodologia homologada per mesurar la quantitat de partícules que emeten.

Durant la prova s'informa al conductor del vehicle del potencial contaminador dels motors dièsel, del resultat de la mesura en el seu vehicle en particular, i de si és conforme amb l'establert a la normativa europea.

L'any 2013 es van dur a terme cinc campanyes informatives d'aquest tipus, que van donar com a resultat que el 99'6% dels 525 vehicles aturats i mesurats complien amb la normativa. El 55% dels vehicles eren de residents a la ciutat i l'antiguitat mitjana dels cotxes, furgonetes i vehicles mixtes controlats era de 9 anys i 5 mesos.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari