MediAmbient
Barcelona estrena un nou servei de recollida de roba

Publicat el 16/10/2012

Amb aquest servei els ciutadans de Barcelona poden demanar que es passi a recollir la roba usada pel seu domicili -mínim de 2 bosses-, de manera gratuïta amb una trucada als telèfons d'atenció ciutadana: el telèfon del civisme 900 226 226 o el 010.

L'Ajuntament i la Fundació Formació i Treball signen un conveni per posar en marxa el nou servei de recollida de roba usada porta a porta a partir del 16 d'octubre.

Amb aquest servei els ciutadans de Barcelona poden demanar que es passi a recollir la roba usada pel seu domicili -mínim de 2 bosses-, de manera gratuïta amb una trucada als telèfons d'atenció ciutadana: el telèfon del civisme 900 226 226 o el 010. L'activitat de recollida i gestió de la roba va a càrrec de la Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Roba Amiga.

La roba i complements tèxtils que es recullen amb aquest servei es duen a la planta de reciclatge de Formació i Treball, on se'n fa la seva tria segons estat, material i tipologia i es classifica segons el seu destí: reciclatge per a la producció d'altres materials o reutilització per a la venda i entrega social. El servei de recollida de roba usada a domicili se suma als punts de recollida actuals: els contenidors de Roba Amiga, que són els contenidors taronja que ja existeixen a diferents equipaments i també a la xarxa dels 39 Punts Verds de la ciutat, on també es podrà portar la roba usada, com fins ara.

Una forma de generar ocupació entre la població en risc d'exclusió social Amb el conveni signat amb la Fundació Formació i Treball per a la prestació d'aquest nou servei de recollida de roba usada porta a porta a Barcelona, l'Ajuntament col·labora en la generació de 15 nous llocs de treballs, que es creen per a aquest servei, i que se sumaran als 20 treballadors que ja té en plantilla la fundació per a la recollida de roba usada des dels contenidors de Roba Amiga a la ciutat de Barcelona.

La fundació i la inserció laboral de persones en risc d'exclusió

La Fundació Formació i Treball (FiT), promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona, és una entitat privada sense ànim de lucre que va ser fundada l'any 1992 i que actualment té la seu central al municipi barceloní de Sant Adrià del Besòs. Treballa per a la formació i inserció laboral de persones amb especials dificultats tant personals com sòciolaborals per incorporarse al mercat de treball. Al servei d'aquest objectiu s'emmarca tant l'oferta de formació ocupacional com la realització d'activitats econòmiques per afavorir la inserció laboral. En aquest àmbit, la Fundació Formació i Treball disposa també de contenidors de recollida selectiva ubicats als punts verds i d'altres equipaments públics de la ciutat, i fa més de 20 anys que treballa per a la formació i inserció laboral a través de la recuperació de la roba usada.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari