MediAmbient
La 'smart city' s'explica a les escoles

Publicat el 16/01/2015

El programa 'Smart Education' vol apropar el concepte smart i la innovació als alumnes amb activitats i tallers. Durant aquest curs escolar es durà a terme a cinc centres de la ciutat.

Video

Conèixer com funciona un smart parking o un semàfor intel·ligent són algunes de les coses que poden aprendre els alumnes a través del programa de formació smart city per a les escoles."El que volem és apropar aquesta idea de Barcelona ciutat de les persones, una ciutat que utilitza les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones, i fer-ho des de petits és una bona experiència" ha explicat Eduard Martín, Director d'Innovació de l'Institut Municipal d'Informàtica.

Per dur-lo a terme s'han creat continguts adaptats a diferents edats que busquen la participació i la interacció dels infants i joves. El programa, que s'ha realitzat amb col·laboració amb l 'Smart City Business Institute i que s'enquadra dins els 22 punts de la Smart City Barcelona, també inclou formació específica als docents. Els alumnes de 2n de primària de l' escola Joan Pelegrí han estat els primers a realitzar l'activitat, que s'estendrà a 4t i 6è de primària i a l'ESO. Durant aquest curs escolar, el programa 'Smart Education' es realitzarà a cinc centres educatius.

Els alumnes de 2n aprenen el concepte smart a través del conte de l'ONA, d'un taller i d'un mural de dibuixos que realitzen ells mateixos. En el cas de 4t de primària, treballaran amb l'alicació 'Little Hero Smart Bcn' que els planteja reptes smart. Una passejada smart i una introducció a la robòtica és l'activitat pensada per a 6è de primària mentre que els alumnes de l'ESO realitzaran tallers als Ateneus de fabricació.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari