MediAmbient
El Congrés d'Energia de Catalunya (CoEnerCat) dóna a conèixer les conclusions de la trobada

Publicat el 26/02/2014

El primer Congrés d'Energia de Catalunya, que va tenir lloc la darrera setmana de novembre de 2013, publica al seu web les primeres conclusions de les sessions de debat.

Ja podeu consultar en aquest enllaç les primeres conclusions de debat del primer Congrés d'Energia de Catalunya (CoEnerCat), celebrat a finals de novembre de 2013.

D'entre altres, el document inclou:

- És possible fer realitat un sistema energètic eficient i 100% d'origen renovable tant en illes com en països.

- Existeixen diverses tecnologies d'emmagatzematge elèctric i solar tèrmica prou madures pel mercat.

- És urgent proporcionar una sòlida i pràctica formació energètica en cada un dels nivells formatius per assolir els reptes que es plantegen actualment.

- Catalunya té importants fortaleses en el sector energètic: professionals, empreses innovadores... Malgrat això, ha de superar alguns riscos importants, com ara quedar-se fora del sector eòlic avançat, ser massa dependent de les importacions de combustibles, no aconseguir complir els requeriments de la UE, etc.

- Una política energètica eficient precisa ser adoptada pels partits parlamentaris per assegurar la continuïtat a través de canvis de govern.

El Congrés, impulsat des de la societat civil catalana, va comptar amb sessions presencials en seus universitàries a les 4 capitals de província i amb connexió per streaming en directe en tres jornades. Durant aquests dies es va aportar coneixement energètic de gran valor, assolint així el seu objectiu principal.

CoEnerCat va rebre el suport de moltes entitats i administracions i va aconseguir mobilitzar més de 80 participants de disciplines molt diverses: enginyers (industrials, agrònoms, de camins, de telecomunicacions, químics, de forests), economistes, físics, geòlegs, ambientòlegs, sociòlegs, filòsofs, advocats, polítics, arquitectes o biòlegs.

En marxa la segona edició de CoEnerCat

Assumint el repte plantejat en la primera edició del Congrés per part d'algunes organitzacions, l'Associació Congrés d'Energia de Catalunya està treballant en el II CoEnerCat amb un format diferent amb sessions al llarg de l'any.

El primer Congrés va aglutinar els diferents agents del sector per tractar els aspectes més rellevants de l'energia relacionats amb els recursos, la innovació i la sostenibilitat. Ara, el segon Congrés aplega de manera sectorial les entitats, empreses i/o professionals d'acord amb el seu àmbit d'actuació; per exemple: cambres de comerç, centres de formació, col·legis professionals, departament de la Generalitat, Diputacions provincials, etc.

El II Coenercat organitzarà jornades i seminaris amb cada tipologia d'entitat al llarg de l'any 2014 amb l'objectiu que es facin i s'acordin unes propostes determinades. Al final de 2014 (o inici de 2015) hi haurà una sessió plenària on es tractaran totes les propostes sorgides al llarg de l'any per acabar amb unes propostes finals consensuades.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari