MediAmbient
El cicle 'Música als Parcs' 2014 finalitza amb 13.000 assistents als 46 concerts programats als espais verds de la ciutat

Publicat el 28/08/2014

A l'edició d'enguany s'ha volgut posar en valor l'educació musical, coincidint amb el 20è aniversari de les escoles municipals de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

Dijous 28 d'agost a les 21.00 hores es va celebrar el concert de cloenda del cicle de Música als Parcs 2014. El tradicional concert de cloenda, enguany al Parc de Josep Serra i Martí, al districte de Nou Barris, anirà a càrrec d'Albert Guinovart, que oferirà un programa amb obres pròpies i de Granados, Mompou i Montsalvatge. Aquest artista és un dels músics més actius de la seva generació, amb obres a diferents camps, des de la interpretació clàssica de repertori per tot el món i gravacions, a la composició de musicals d'èxit o bandes sonores per a la televisió i el cinema, així com una abundant producció simfònica, coral, de cambra i orquestracions diverses.

Prop de 13.000 assistents

L'Ajuntament ha organitzat durant aquest estiu la 19a edició d'aquest cicle, una programació de recitals als espais verds de la ciutat que tenen per objectiu acostar la música de qualitat a tots els públics i que enguany ha comptat amb prop de 13.000 assistents. L'edició del 2014 ha intentat fomentar la presència de joves intèrprets, i alhora potenciar els espais verds de la ciutat com a espais de convivència i lleure per als capvespres i nits d'estiu.

El cicle es va obrir amb un concert inaugural el dia 1 de juny a càrrec de la Big Band Blue de l'Escola de la Concepció, formada per escolars de 3r, 4t, 5è i 6è de primària, i de músics de les Escoles Municipals de Música de Sant Andreu i la "Joan Manuel Serrat", a l'Eixample. En total, hi van participar 150 joves músics d'entre 11 i 22 anys, amb un concert on es va voler posar en valor l'educació musical, coincidint amb el 20è aniversari de les escoles municipals de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

Música als Parcs 2014 ha ofert enguany 46 concerts, dels quals 17 són concerts de clàssica, 18 són concerts de jazz, 4 són concerts de la Banda Municipal, i 5 són concerts de bandes convidades, a més del concert inaugural, i el de cloenda, arribant a 26 espais verds de nou districtes de la ciutat.

Els concerts els interpreten artistes escollits a partir d'una convocatòria oberta a joves músics i intèrprets, fins a 35 anys, que ofereixen concerts de petits format, fins a quartets, sense sonorització. En la convocatòria de selecció d'enguany s'han rebut un total de 145 propostes, 70 de la categoria de clàssica i 75 de jazz, i han col·laborat en l'elecció el Conservatori del Liceu, el concurs Maria Canals, l'Escola de Música Municipal de Sant Andreu i el Taller de Músics.

En la seva edició de 2014, el cicle de Música als Parcs ha comptat també amb cinc bandes convidades: dos americanes, dos angleses, la Banda Municipal i l'Orquestra de Cambra del Centres d'Ensenyament Musical de Barcelona, que han fet un total de 9 concerts.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari