MediAmbient
Barcelona completa la seva xarxa hidràulica amb la construcció d'un nou col·lector

Publicat el 15/11/2013 a les 18:00 h. - Verònica Heredia -

Barcelona disposarà d'un nou col·lector, una peça que completarà la xarxa hidràulica de la ciutat, amb l'objectiu de millorar el drenatge de les aigües pluvials i evitar les inundacions que es produeixen a la zona sud del Raval i del Poble-sec en episodis de pluges abundants. La primera fase de les obres afectarà l'avinguda del Paral·lel.

Vídeo 'Col·lector del Paral·lel'

El diumenge 17 de novembre, comença la primera fase de construcció d'un nou col·lector que millorarà la xarxa de drenatge de la ciutat i que evitarà els desbordaments que es produeixen a la zona sud del Raval i del Poble-sec en episodis de pluges abundants.

Se situarà al carrer de Vila i Vilà del barri del Poble-sec, al districte de Sants-Montjuïc, tot i que aquesta primera fase dels treballs afectarà l'avinguda del Paral·lel. I és que la construcció del nou col·lector no ve sola, ja que també es faran altres actuacions que millorin la capacitat de drenatge de la zona.

Així, entre el 17 de novembre i el mes de juny del 2014, es desdoblarà el col·lector del Paral·lel (costat Eixample) des del carrer de Calàbria fins a la ronda de Sant Pau. També s'ampliarà el dipòsit d'aigua freàtica de la plaça de la Bella Dorita, i s'hi traslladarà un hidrant des d'aquesta plaça fins a la cruïlla de la ronda amb el carrer de Sant Pau, atenent les reivindicacions veïnals.

Afectacions al trànsit

Aquests primers treballs comportaran afectacions al trànsit i el trasllat d'algunes parades d'autobús. Així, entre els carrers de Calàbria i de Viladomat es mantindran dos carrils de circulació en direcció port, i tres en sentit plaça d'Espanya.

En el tram entre el carrer de Viladomat i ronda de Sant Pau, es mantindran dos carrils en sentit port i un únic carril reservat per a serveis i autobusos en direcció plaça d'Espanya. La resta del trànsit es desviarà per la ronda de Sant Pau i el carrer del Marquès de Campo Sagrado. Un cop finalitzats aquests primers treballs, les obres s'executaran en dues fases més, que s'allargaran fins al 2016 i que afectaran el carrer de Vila i Vilà.

En les seves tres fases, aquesta obra comportarà un nou col·lector, la reparació d'un tram del col·lector de l'avinguda del Paral·lel i el seu desdoblament, l'execució de sobreeixidors entre els col·lectors de l'avinguda i el nou col·lector, l'ampliació del dipòsit d'aigua freàtica de la plaça de la Bella Dorita i la col·locació d'un sistema de reixes a la cruïlla de la ronda de Sant Pau i el Paral·lel, que reforçarà la recollida superficial d'aigües pluvials.

Xarxa hidràulica de la ciutat

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, aquesta actuació tancarà el projecte del Pla especial del clavegueram de Barcelona, ja que es tracta del "darrer gran col·lector que cal fer a Barcelona per evitar inundacions". El responsable de Medi Ambient també ha recordat la feina feta en matèria de dipòsits i col·lectors a tota la ciutat, de manera que Barcelona té una capacitat de retenció de 500.000 metres cúbics en un total de 13 dipòsits.

La construcció del nou col·lector al Poble-sec s'emmarca en el projecte de transformació del Paral·lel que vol recuperar l'avinguda per als veïns i convertir-la en una via de referència.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Barcelona completa la seva xarxa hidràulica amb la construcció d'un nou col·lector

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari