MediAmbient
Barcelona reforçarà els serveis de neteja i seguretat per Cap d'Any

Publicat el 30/12/2013 a les 16:30 h. - Cris Gibert -

L'Ajuntament reforçarà els operatius de neteja i seguretat durant la celebració del Cap d'Any, especialment a la zona de l'avinguda de la Reina Maria Cristina, on per primera vegada s'organitzarà un espectacle pirotècnic i musical de La Fura dels Baus.

Vídeo "Dispositiu especial Cap d'Any"

A partir de dos quarts d'onze està previst que la zona es comenci a omplir d'espectadors. Per garantir la seguretat i evitar possibles actes incívics, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana establiran un dispositiu especial per controlar-hi l'accés, evitar la venda ambulant, i com es feia habitualment a la plaça de Catalunya, uns agents cívics bescanviaran les ampolles per gots de plàstic per evitar incidents. "El dispositiu que es preveu és el bescanvi del vidre per gots de plàstic, ha explicat l'Intendent Major de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Jesús Hernando. "Hi haurà 60.000 gots".

"En el lloc on ens trobem hi haurà un dispositiu dissenyat conjuntament entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana perquè aquesta celebració es dugui a terme amb total normalitat", ha insistit l'Intendent dels Mossos d'Esquadra, Joan Portal.

Dispositiu de seguretat

L'organització repartirà de manera gratuïta 20.000 bossetes de raïm per als assistents. Aquest repartiment començarà a dos quarts d'onze i l'efectuaran agents cívics amb estands situats a la banda mar de la plaça d'Espanya, a ambdós costats de l'avinguda Reina Maria Cristina, amb la col·laboració dels operaris de neteja.

L'entrada a la zona es farà únicament per la plaça d'Espanya. La zona destinada al públic englobarà la calçada central i la vorera costat Besòs de l'avinguda. La vorera costat Llobregat restarà tancada al públic i s'utilitzarà com a zona de seguretat i de serveis.

Pel que fa al trànsit, es tallarà l'accés als vehicles a l'avinguda de la Reina Maria Cristina i a l'avinguda de Rius i Taulet a partir de les deu de la nit.

Dispositiu de neteja

L'operatiu de neteja previst per Cap d'Any preveu un reforç dels equips de neteja. En concret, en aquest dispositiu extraordinari participaran 60 operaris de neteja i un total de 16 vehicles de suport.

Un cop s'acabi l'espectacle, i de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana, els equips de neteja ubicats a l'avinguda Rius i Taulet faran una neteja integral de tot l'espai i el reg de tota la zona, des de la Font Màgica cap a la plaça d'Espanya.

Plaça de Catalunya

En previsió de la concentració de persones a la zona de Plaça de Catalunya i la Rambla, i altres indrets del centre, tot i que no hi ha convocada cap celebració oficial, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra també activaran un servei específic per atendre l'arribada previsible de persones en aquests àmbits de la ciutat.

La nit de Cap d'Any també hi haurà un reforç del dispositiu de neteja a la zona de Ciutat Vella, amb equips que treballaran per garantir que espais com la plaça de Catalunya i les Rambles siguin nets a primera hora del matí.

Reforç a les zones d'oci nocturn

Un cop finalitzat l'operatiu a l'àmbit de Plaça Espanya i de Plaça Catalunya, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra es desplegaran a les principals zones d'oci nocturn de la ciutat, i posaran l'èmfasi en la prevenció i en garantir l'ordre públic i la seguretat ciutadana. En aquest sentit, s'intensificarà el patrullatge a tots aquells punts on hi hagi més afluència de persones que participin a les festes de Cap d'Any. Aquest operatiu s'allargarà durant tota la nit i fins a l'hora de tancament dels locals.

Controls d'alcoholèmia i drogotest

Durant la nit de Cap d'Any, els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçaran la seguretat viària a la ciutat tot establint controls d'alcoholèmia i drogotest a diferents punts de la capital catalana, amb l'objectiu d'incrementar la vigilància del trànsit i la prevenció d'accidents.

Metro obert ininterrompudament

En tot cas, per arribar a aquesta zona es recomana fer servir el metro. Un desplegament especial de personal ajudarà a regular els fluxos de passatge tant a l'inici com al final de l'espectacle. El metro funcionarà de manera ininterrompuda 43 hores seguides, des del dimarts 31 a les 5.00 de la matinada fins a l'1 de gener a mitjanit.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Barcelona reforçarà els serveis de neteja i seguretat per Cap d'Any

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari