MediAmbient
Un web permet conèixer les fonts de Barcelona

Publicat el 18/12/2012 a les 19:09 h.

L'Ajuntament ofereix el programa "Fonts de Barcelona, camins d'aigua", que promou visites in situ i en línia a les instal·lacions d'aigua més significatives de la ciutat. El programa inclou un web amb informació sobre les fonts de la ciutat i l'organització de visites.

L'Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona ha impulsat el programa divulgatiu "Fonts de Barcelona, camins d'aigua", que s'adreça a tots els públics i que promou visites in situ i en línia a les instal·lacions d'aigua més significatives de la ciutat.

El programa gira entorn d'un web, al qual es pot accedir des del web de Medi Ambient i Serveis Urbans apartat Cicle de l'Aigua (o clicant a l'enllaç: http://ves.cat/bTAr) i de visites organitzades a les fonts, coordinades per La Fàbrica del Sol.

Conèixer les fonts virtualment o en viu

El web conté informació sobre disset fonts ornamentals i cinc fonts públiques, com ara el Conjunt de l'eix Maria Cristina, la Font Cibernètica de Can Fabra, la Font del Gal, la Font Màgica de Montjuïc o el Gran Llac del parc de la Ciutadella.

A més, també es proposen deu rutes guiades i sis d'autoguiades. Les rutes autoguiades ofereixen informació de cada instal·lació, així com un document PDF que inclou la informació per poder fer la visita de manera autònoma.

La Fàbrica del Sol ha integrat les rutes guiades en la seva programació habitual. Cada trimestre s'oferiran una o dues rutes del web, on podrà participar la ciutadania amb inscripció prèvia quinze dies abans de l'activitat, al telèfon 932 564 430 o a lafabricadelsol@bcn.cat.

Dades de l'equipament

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Fitxers relacionats

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari