MediAmbient
Comença la rehabilitació de la Casa de l'Aigua

Publicat el 24/03/2014 - Redacció bcn.cat -

S'inicien les obres de rehabilitació de la Casa de l'Aigua i el seu entorn, al districte de Nou Barris. Les actuacions suposen la recuperació d'aquest edifici històric, dotar el barri d'un nou equipament i destinar l'espai exterior a activitats a l'aire lliure.

La Casa de l'Aigua és un conjunt d'edificacions modernistes situat al barri de la Trinitat Nova i que està inclòs en el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic del districte de Nou Barris. Va ser construït per l'arquitecte municipal Pere Falqués en els anys 1915-1917 i tenia la funció de distribuir l'aigua pels barris del nord de la ciutat.

Una de les primeres actuacions és la reparació de les lesions i l'adequació constructiva dels edificis. En total, s'actua en 3.105 metres quadrats. S'hi construirà una rampa exterior d'accés al conjunt i una rampa interior que connecta l'edifici de cloració amb la caseta del guarda. També s'hi rehabilitaran els paviments exteriors i s'impermeabilitzarà el mur exterior del dipòsit, així com la reparació d'esquerdes i altres patologies del conjunt.

La regidora del Districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha destacat "el valor patrimonial d'aquest conjunt modernista que va tenir un paper molt important en la distribució d'aigua a Barcelona", i ha afegit: "La idea és que aquest espai tingui dues funcions, d'una banda un equipament per als veïns i les veïnes i que es puguin fer visites i de l'altra l'ús que tindrà l'espai a l'aire lliure i el fet de ser un balcó de la ciutat."

Aquests projectes està previst que actuïn en 24.471 metres quadrats amb un pressupost total de 3,7 milions d'euros i un termini previst per a l'execució de les obres de 12 mesos.

L'edifici també té una part al districte de Sant Andreu, on, durant el Pla de barris de Trinitat Vella, es van dur a terme actuacions per restaurar tant l'edifici gran de la Casa de l'Aigua com el petit. Actualment, a la part més gran, Trinijove gestiona un programa destinat a joves en situació de risc. A més, el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) organitzarà algunes rutes sobre l'aigua en aquest espai.

Un nou equipament

L'actuació se situa als pavellons de la Casa de l'Aigua i té una superfície de 483 metres quadrats. El projecte inclou el manteniment de l'estructura funcional del conjunt i, alhora, es permetrà la simultaneïtat i coexistència de diferents usos cívics. A més de l'adequació dels dos pavellons, es construirà un annex per allotjar una rampa i el vestíbul d'accés a cadascun dels pavellons i al dipòsit.

Millora paisatgística

Un altre projecte previst en aquest àmbit és el d'arranjament de l'espai destinat a activitats a l'aire lliure en aquest àmbit, que ocupa una superfície de 20.198 metres quadrats. Aquest projecte té com a objectiu principal recuperar l'espai per a la ciutat possibilitant usos cívics tant als espais perimetrals com a l'interior del recinte.

Aquestes actuacions s'emmarquen en la Iniciativa urbana Trinitat Nova 2007-2013, iniciativa seleccionada al Programa operatiu FEDER Catalunya 2007-2013, i cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Casa de l'Aigua'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari