MediAmbient
El Pla Silenci busca la complicitat per reduir el soroll al carrer durant les nits d'estiu

Publicat el 08/07/2013 a les 13:50 h. - Cris Gibert -

Un any més l'Ajuntament posa en marxa la campanya de sensibilització per reduir el soroll durant les nits d'estiu. Enguany 22 informadors recorreran els 10 districtes de la ciutat buscant la complicitat dels ciutadans per contribuir a reduir la contaminació acústica. Durant els sis primers a mesos de l'any les incidències per soroll han baixat un 13,5%.

Video 'Pla Silenci'

L'Ajuntament dóna la volta a les campanyes de sensibilització per reduir el soroll durant les nits d'estiu. Desapareixen els mims, una figura que s'havia fet molt popular però que després de 10 anys havia perdut eficàcia. Com a novetat s'apostarà pels promotors ambientals que amb una imatge renovada i amb samarretes lluminoses cercaran la implicació dels ciutadans per reduir la contaminació acústica. Durant la presentació de la campanya 'ssssplau, recorda que els veïns volen descansar', el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, ha destacat que un dels objectius és "buscar la complicitat amb les persones titulars de locals i els usuaris per fer-los entendre que igual que hi ha un dret a divertir-se, sobretot hi ha un dret al descans dels veïns d'aquests entorns".

El Pla Silenci preveu que fins al mes d'octubre 22 informadors recorrin els 10 districtes de la ciutat les nits i matinades dels dijous (de 23h a 3h) i els divendres i dissabtes (de 23h a 5h). A Ciutat Vella i Gràcia, dos dels districtes més conflictius, repartiran 1.500 samarretes entre els cambrers de bars i locals d'oci nocturn amb l'eslògan 'Recorda que els veïns volen descansar'. I una altra novetat, a Gràcia es projectarà a algunes façanes i al terra d'algunes places el lema de la campanya.

Des de l'Ajuntament, si bé celebren que durant els sis primers mesos de l'any les denúncies per soroll han baixat un 13,5% a la ciutat, també adverteixen que no es pot abaixar la guàrdia. En aquest sentit Puigdollers ha recordat que "no podem cantar victòria, però sí que podem dir que estem en el bon camí per millorar la situació".

I per continuar treballant en aquest sentit també s'ampliaran el nombre de limitadors acústics. S'instal·laran a les festes majors de tots els districtes, també al Poblenou, al Clot o al Carmel on fins ara no n'hi havia.

L'any passat, els promotors ambientals van realitzar 3.973 visites a locals dins del Pla Silenci 2012 per conscienciar del comportament cívic i el respecte al descans dels veïns. També es va comprovar el compliment de la normativa a 699 establiments adherits, on es van realitzar 1.572 inspeccions, sense detectar incompliments greus en l'horari de tancament de terrasses i locals.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari