MediAmbient
Barcelona aposta pel vehicle elèctric per reduir la contaminació

Publicat el 02/09/2011

Durant la presentació a la ciutat d'un nou cotxe 100% elèctric l'alcalde de Barcelona Xavier Trias ha subratllat l'aposta clara pel vehicle elèctric i l'ha defensat com una solució als problemes de contaminació de la ciutat.

Vídeo 'Vehicle elèctric'

Després d'haver esdevingut la primera ciutat de l'Estat espanyol amb un punt de recàrrega elèctrica ràpida, Barcelona ha acollit la presentació d'un vehicle 100% elèctric amb emissions zero a l'atmosfera.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la Generalitat, Artur Mas, han provat aquest nou model, el Nissan LEAF, en un passeig fins al Fòrum.

Durant l'acte de presentació, Trias ha subratllat l'aposta clara de la ciutat pel vehicle elèctric i l'ha defensat com a una solució als problemes de contaminació de la ciutat.

"El futur és fer que els cotxes funcionin diferentment, que siguin elèctrics i ens permetin un sistema de disminució de la contaminació atmosfèrica", ha explicat Trias.

En aquest sentit, l'alcalde ha posat un exemple molt clar: "Necessitem de totes totes que el transport de mercaderies es faci amb vehicle elèctric, creiem que aquest és el bon camí."

La furgoneta elèctrica, a Barcelona

Precisament, la fàbrica Nissan de Barcelona és candidata a fabricar un model de furgoneta elèctrica, que forma part de la nova gamma de vehicles elèctrics de la multinacional.

Així, el president de la Generalitat ha volgut destacar el potencial de la indústria catalana i s'ha mostrat confiat que "algun dia alguna fàbrica del nostre país arribarà també a fer aquesta aposta per fabricar cotxes elèctrics".

El nou Nissan LEAF, que pot arribar fins als 150 quilòmetres per hora, es fabrica a Anglaterra i costa uns 29.000 euros. Ara bé, també gasta menys, no arriba als dos euros per cada cent quilòmetres.

La presentació del vehicle elèctric també ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives; el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers.

Barcelona és pionera arreu d'Espanya en el desplegament de punts de recàrrega de vehicles elèctrics: en té 242, on aquests nous cotxes de Nissan necessitarien vint minuts per fer la recàrrega completa. La previsió és arribar a 275 punts a final d'any.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari