MediAmbient
Enllestides les obres d'estiu a Barcelona

Publicat el 28/08/2014 - Esther Julià Nadal -

El mes de setembre començarà amb un avenç considerable de les grans obres que es duen a terme, juntament amb obres ja finalitzades, i el trànsit normalitzat. Després de dos mesos d'intensos treballs, el Consistori dóna per acabades les 25 actuacions de millora que s'han fet a la xarxa viària de la ciutat durant l'estiu, de les 130 que es fan a tot Barcelona.

Les obres d'estiu han permès avançar les actuacions iniciades als eixos viaris de l'avinguda Diagonal i del Paral·lel, el carrer de Balmes, el passeig de Sant Joan, les Glòries i la ronda del General Mitre. Són actuacions d'impacte, amb talls de trànsit considerables i amb l'ús de maquinària pesada, que s'han fet aprofitant que la ciutat es buidava de residents.

La circulació del trànsit també es normalitzarà a partir de setembre. "La capacitat viària de la ciutat tornarà a les condicions normals d'obres, que es mantenen, però no amb la intensitat com les que hem fet a l'estiu", explica Manuel Valdés, gerent adjunt d'Infraestructures i Coordinació Urbana d' Hàbitat Urbà de l'Ajuntament.

Valdés assenyala que el Consistori "està satisfet" amb l'evolució de les obres d'estiu, ja que permeten mantenir el ritme d'execució previst. De fet, confien que les principals obres estiguin enllestides a finals d'any i a principis de 2015.

Xarxa viària a la plaça de les Glòries

Durant aquestes setmanes els operaris han fet un "un esprint final" a zones com la plaça de les Glòries per tal de poder restablir el trànsit. Valdés explica que "és fonamental tenir en condicions una de les portes d'entrada de la ciutat".

A més d'enderrocar l'anell viari del costat mar de les Glòries, també s'han obert al trànsit els carrils que seran definitius fins que no s'acabin totes les obres. És a dir, que estan en servei els tres carrils de circulació del tronc central i dos del lateral.

Finalitzada la part de dalt del carrer de Balmes

Entre les obres d'impacte que s'han enllestit destaquen les de la part de dalt del carrer de Balmes, del tram que va de la plaça Molina a Travessera de Gràcia. S'ha canviat el paviment, la calçada i l'enllumenat. Els treballs continuen per reformar el tram que va des del carrer de Balmes fins a l'avinguda Diagonal.

Així mateix, han finalitzat les obres al costat mar de la ronda del General Mitre, al tram comprès entre els carrers de Mandri i Balmes.

Hivern d'obres importants

A partir de la tardor s'enderrocarà el costat muntanya de l'anell viari de les Glòries i finalitzaran les obres del passeig de Sant Joan. A principis de 2015 estaran enllestides les reformes a l'avinguda Diagonal i les de la zona del Paral·lel.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Enllestides les obres d'estiu 2014′

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari