MediAmbient
Comença la remodelació dels jardins de Ca l'Alena

Publicat el 01/08/2013 a les 13:05 h. - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'empresa municipal BIMSA, ha iniciat les obres de remodelació dels jardins de Ca l'Alena, al barri de la Marina de Port. Es tracta d'un interior d'illa en què es canviaran els paviments, l'enllumenat, l'enjardinat i el mobiliari urbà. L'objectiu és reordenar l'espai i les connexions amb els equipaments propers i fer dels jardins un espai d'ús ciutadà.

Els jardins de Ca l'Alena han començat a canviar d'aspecte. Les obres de remodelació d'aquest racó del barri de la Marina de Port, situat a l'interior de l'illa d'habitatges conegut com La Capa, duraran 5 mesos i suposaran una inversió de 655.000 euros.

Durant aquest temps es col·locarà als jardins un paviment de formigó amb colorant groc, per donar uniformitat a l'espai, i es pintaran els murs. També s'hi farà un camí transversal que uneixi els dos extrems, des de l'edifici on hi ha els equipaments (el casal de barri La Vinya i la ludoteca municipal) fins als jardins del Pont Romà. Tot plegat amb l'objectiu de crear un espai que ajudi a potenciar i dinamitzar les activitats del barri en aquest indret.

A banda dels nous paviments i recorreguts, la remodelació dels jardins també inclou la renovació de tots els elements i la instal·lació d'alguns de nous. Se substituiran l'enllumenat, els arbres, els arbustos i la gespa, el drenatge, i també el mobiliari urbà. S'hi instal·laran cadires, bancs i papereres, jocs infantils, i també un circuit saludable per a les persones grans. A més també s'hi col·locarà una font d'aigua potable i un quadre elèctric que permeti la celebració d'esdeveniments ciutadans als jardins, amb totes les comoditats.

La remodelació dels jardins de Ca l'Alena s'ha dut a terme per mitjà d'un procés participatiu liderat des del Districte de Sants-Montjuïc, en què els veïns i les entitats del barri han pogut conèixer el projecte i fer-hi sentir les seves aportacions i propostes. Així mateix, s'ha fet una reunió específica amb el casal de barri La Vinya per conèixer les seves necessitats a l'hora de programar activitats en què es faci ús de l'espai exterior que dóna als jardins.

El regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, celebra que, per fi, "aquest espai públic tindrà la qualitat necessària perquè els veïns se'l facin seu, li treguin el màxim rendiment i el converteixin en un punt de trobada ple d'activitats del barri de la Marina de Port".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari