MediAmbient
Les activitats al voltant de les zones d'oci en horari nocturn i el trànsit durant el dia són les principals fonts de soroll

Publicat el 18/03/2014

Mesures com augmentar l'espai per al vianant en les noves urbanitzacions, fomentar l'ús del transport públic i controlar el nivell acústic de les obres han permès millorar lleugerament els indicadors de soroll a la ciutat, segons les dades que recull el Mapa Estratègic de Soroll elaborat per l'Ajuntament, que actualitza el publicat al 2009.

En els últims cinc anys s'han reduït les zones amb més soroll i cada cop són més les àrees amb nivells acústics més baixos, De fet, ha disminuït la població exposada a nivells superiors als 70 decibels.

Així, el 96% dels trams de carrers compleixen amb la capacitat acústica assignada durant el dia i el 86% ho fan durant la nit. Només Ciutat Vella empitjora els seus resultats, a causa, sobretot, de la concentració de zones d'oci nocturn.

De fet, les aglomeracions al voltant de les zones d'oci durant la nit i el trànsit durant el dia són les principals fonts de soroll, segons es desprèn d'aquests indicadors.

En el conjunt de la ciutat, però, al 2013 la Guàrdia Urbana va rebre quatre mil trucades menys que al 2012 per queixes ciutadanes relacionades amb el soroll. Només un 13% de les trucades van ser motivades per sorolls dels establiments, un 44% les motivaven les persones a l'espai públic i un 42% els sorolls domèstics.

"Ha baixat el nombre de queixes per soroll gràcies a les millores que s'han dut a terme a la ciutat però cal tenir en compte que mai desapareixeran completament perquè som una ciutat mediterrània que fa vida al carrer i densament poblada", ha explicat el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers.

Entre aquestes actuacions de millora destaquen la pavimentació amb asfaltat sonoreductor a gairebé tota la xarxa viària renovada, l'eliminació de viaductes com el de Glòries, el cobriment de vies ferroviàries com les de Sants, la reducció de zones industrials, les campanyes contra el soroll per l'oci nocturn i el foment del vehicle elèctric, la bici i el transport públic.

De cara a millorar encara més aquests resultats l'Ajuntament aposta per actuar prioritàriament a les zones amb més soroll. De fet, només el 4% de zones superen de dia la capacitat de soroll fixada per la normativa, amb nivells per sobre dels 3 dBA, i estan localitzats a Ciutat Vella, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia. Precisament seran aquestes les zones on l'Ajuntament ha decidit actuar de forma prioritària.

A més, es continuaran instal·lant limitadors acústics als concerts a l'aire lliure, es recolliran propostes ciutadanes per reduir el soroll, es posarà en marxa un nou web per consultar els resultats d'aquest mapa i es desenvoluparà un projecte pilot per reduir el soroll de l'oci nocturn a Ciutat Vella, l'Eixample i Sarrià-Sant Gervasi.

Més informació:

-Dossier de premsa

-Medi Ambient

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari