MediAmbient
Neteja a fons del llac de l'Espanya Industrial

Publicat el 28/06/2013 a les 14:30 h. - Susagna Alcón -

L'Ajuntament està netejant la sorra, la pols i les partícules que es dipositen al fons del llac amb el buidatge dels més de 5.000 metres cúbics d'aigua que s'hi acumulen.

Vídeo 'Neteja llac'

La neteja a fons del llac ornamental del Parc de l'Espanya Industrial té una durada de tres setmanes i es realitza anualment. La primera fase ha comportat el buidatge del llac, amb una capacitat de 5.441 metres cúbics d'aigua, perquè els operaris puguin retirar tota la brutícia que s'acumula al fons.

Segons Cristina Vila, directora de Serveis del Cicle de l'Aigua, la brutícia que s'acumula està formada principalment per sorra, pols i partícules dipositades de manera natural, especialment quan hi ha pluja. Però també, afirma, s'hi troben objectes sòlids fruit de l'incivisme d'alguns ciutadans.

En aquest sentit, un mínim de sis cops per setmana es neteja la superfície de tots els llacs de la ciutat i se'n retiren els sòlids flotants. El manteniment dels llacs es completa amb una regeneració automàtica de les aigües i amb dues analítiques a l'any per controlar la bona qualitat de l'aigua.

El tercer llac més gran de la ciutat

El llac ornamental del Parc de l'Espanya Industrial és el tercer més gran, en volum, de la ciutat. Té una superfície de 8.174 metres quadrats, amb diverses parts diferenciades: un gran llac amb una profunditat de prop de 70 centímetres i una zona amb cascades i petits llacs de poca profunditat.

Per al seu funcionament, compta amb dues sales de màquines, que es revisen setmanalment. El cost del manteniment anual de les més de 300 fonts ornamentals i llacs de Barcelona és de 3,5 milions d'euros, incloent-hi les despeses de personal, vehicles i productes químics.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari