MediAmbient
Èxit de la festa major de Gràcia més diürna que mai

Publicat el 01/09/2014 - Míriam Pina García -

Balanç positiu de la festa major de Gràcia 2014, tant per l'assistència de públic com per la normalitat del seu desenvolupament. Uns dies festius que, segons la regidora del districte Maite Fandos, enguany s'han viscut més de dia que de nit. En aquest sentit, Fandos ha dit que "tot i que és impossible tenir dades sobre el nombre de visitants, la sensació als carrers era aquesta, sobretot la Diada Castellera". La feina conjunta entre l'Ajuntament, la Fundació Festa Major de Gràcia i els serveis de neteja i de seguretat han estat claus pel bon funcionament d'uns dies de gentada als carrers del districte.

L'innovador Pla d'itineraris recomanats i d'accés de sentit obligatori, que tenia com a objectiu garantir la seguretat i l'accés als carrers, ha funcionat correctament, millorant així la qualitat de la visita. Després de la prova pilot de l'any passat, aquest sistema que implica restringir el pas i fer de sentit únic els carreres guarnits, es consolida. Unes mesures que han estat valorades positivament per la presidenta de la F undació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell.

L'èxit de la festa ha estat responsabilitat també de la feina conjunta entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra pel que fa tant al patrullatge mixt a peu durant el dia, com a la coordinació del dispositiu de nit. Unes nits que enguany han estat més tranquil·les, en part, per les condicions meteorològiques.

La Guàrdia Urbana ha destacat la disminució de venedors ambulants en l'entorn de la festa. De fet, s'han registrat 190 actes menys d'intervenció de venda ambulant que l'any passat. Pel que fa a les denúncies per necessitats fisiològiques al carrer, però, han augmentat lleument.

Els serveis de neteja intensiva, les 24 hores, també han estat claus en el bon funcionament. Aquests dies han augmentat el personal en un 121 %. S'ha fet una escombrada diària dels carrers i un reforç del servei d'aigua amb odoritzant. Segons Maite Fandos, "amb la neteja s'ha fet tot el possible perquè, pel matí, els veïns sortissin de casa com si no hagués passat res durant la nit".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari