MediAmbient
La producció d'energia fotovoltaica en edificis municipals ha augmentat un 146% en tres anys

Publicat el 23/02/2011

Durant aquest mandat, la producció d'energia elèctrica fotovoltaica promoguda en l'àmbit municipal en edificis de titularitat pública s'ha multiplicat per gairebé 2,5 i ha passat dels 688,6 kWp de potència instal·lada als 1.695,5 kWp. En concret, la façana i la coberta del Centre Cívic de Trinitat Vella subministren energia elèctrica a la xarxa gràcies a una planta solar fotovoltaica de 25 kW de potència nominal.

L'Ajuntament de Barcelona aposta per les energies renovables, i mostra d'això és el salt quantitatiu que ha experimentat la producció d'energia elèctrica fotovoltaica promoguda en l'àmbit municipal durant aquest mandat.

L'any 2007, es comptabilitzaven 688,6 kWp de potència instal·lada, mentre que el 2010 ja s'han instal·lat fins a 1.695,5 kWp. D'aquesta manera, la potència fotovoltaica obtinguda en edificis de titularitat pública s'ha multiplicat gairebé per 2,5, un increment del 146% en tres anys.

Una planta solar al Centre Cívic de Trinitat Vella

Un d'aquests equipaments municipals que subministren energia elèctrica a la xarxa gràcies a una planta solar fotovoltaica és el Centre Cívic de Trinitat Vella.

Es tracta d'una instal·lació de 25 kW de potència nominal, que està ubicada a la façana i la coberta de l'edifici. Promoguda des de l'Àrea de Medi Ambient i l'Agència de l'Energia de Barcelona, l'energia que s'hi produeix s'injecta directament a la xarxa elèctrica i es ven.

La instal·lació, que ha suposat una inversió de 126.000 euros, provinents del Pla de barris de Trinitat Vella, produirà un total de 30,5 MWh/any, la qual cosa permetrà estalviar anualment l'emissió de 10 tones de CO2 a l'atmosfera.

Una aposta de futur

El nou Pla d'energia, canvi climàtic i qualitat de l'aire de Barcelona 2011-2020 proposa la instal·lació de 10 MWp més de sistemes fotovoltaics a la ciutat, impulsats principalment des de la iniciativa privada, que se sumaran als 14 MWp que genera la ciutat en l'actualitat.

Alhora, la nova ordenança regularà la instal·lació de centrals fotovoltaiques en edificis de nova planta de titularitat pública i privada de la ciutat, així com en els que estiguin afectats per rehabilitacions integrals o un canvi d'ús que afecti més del 80% de la seva superfície útil.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari