MediAmbient
Barcelona avança en la reducció de la contaminació

Publicat el 06/03/2014

Concretament, el Pla preveu que d'aquí a quatre anys deixin de circular un 5% de vehicles, de manera que el percentatge de barcelonins que utilitzen aquest mitjà de transport per desplaçar-se baixaria del 26 al 21%. "Els cotxes que continuïn circulant per la ciutat ho faran amb la mateixa fluïdesa que ho fan fins ara. Aquests cinc punts de reducció d'utilització del vehicle privat motoritzat permeten que aquest sistema funcioni i funcioni amb les mateixes condicions de no-col·lapse que en aquests moments tenim al centre de la ciutat", ha explicat el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes.

Aquesta és només una de les mesures d'un pla de mobilitat urbana que s'ha confeccionat a partir de les aportacions de tots els actors implicats en el Pacte per la Mobilitat, en un procés participatiu que es va posar en marxa l'octubre del 2012 i del qual han sortit 67 actuacions.

Mesures específiques

D'una banda, es continuarà desenvolupant la nova xarxa de bus amb l'objectiu que amb vista al 2018 tots els barcelonins tinguin una parada d'autobús a menys de 250 metres de casa i que la freqüència de pas es redueixi dels 12 minuts que hi ha ara als 6 a tota la ciutat. D'altra banda, pel que fa a les bicicletes, s'augmentaran els quilòmetres de carril bici amb l'objectiu que es converteixin en una xarxa contínua.

També s'incrementarà l'eficiència en la distribució de mercaderies i un altre objectiu important: aplicar el Pla local de seguretat viària, que treballa per reduir l'any 2018 un 20% els morts i ferits greus en accidents de trànsit. Un camí cap al qual ja s'està avançant perquè, de fet, l'any passat hi va haver vuit víctimes mortals menys a Barcelona, un 26,7% menys que l'any anterior.

Un cop establertes les mesures, el Pla de mobilitat urbana continuarà el procés de tramitació abans d'aprovar-se i es preveu que es presenti en la propera Comissió de Seguretat i Mobilitat.

La mobilitat el 2013

La mobilitat durant el 2013 es va mantenir estable respecte de l'any anterior: es van incrementar els desplaçaments en bicicleta i en moto. En total, el transport públic va representar un 39,3% dels desplaçaments que es van fer a la ciutat, el vehicle privat un 26,5%, a peu un 32,6% i en bicicleta, l'1,7%.

L'any passat es van incrementar un 4,6% els vials en què es compleixen les condicions per circular en bicicleta, que inclouen 105 quilòmetres de carrils bici i 436 quilòmetres de zones 30. Pel que fa als carrils bus, han augmentat un 5,6%, igual que les places d'estacionament de motocicletes, que s'han incrementat un 8,4%.

Més informació

- Web de Mobilitat

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Barcelona avança en la reducció de la contaminació'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari