MediAmbient
Peces de museu exposades a l'aire lliure

Publicat el 30/12/2014

Per veure de franc obres d'artistes com Perejaume, Tom Carr o Enric Pladevall, no cal entrar a cap museu. Al jardí de les Escultures, un espai a l'aire lliure annex a la Fundació Miró, hi ha una desena de peces d'aquests i d'altres artistes.

Aquest recinte únic de Montjuïc es va inaugurar fa prop de 25 anys a iniciativa de la Fundació Miró. Llavors en aquest indret només hi havia l'escultura Manelic, una obra que Josep Montserrat va fer al principi del segle XX per retre homenatge a l'escriptor Àngel Guimerà.

El 1990 la directora de la Fundació Miró, Rosa Maria Malet, va seleccionar 8 peces de diversos artistes que havien exposat a l' Espai 10 del museu; aquestes peces es van repartir pel jardí. El 2002 totes les obres van ser restaurades, excepte Vol 169, d'Emma Verlinden, que estava massa deteriorada i es va haver de retirar. Finalment el 2006 es van incorporar 3 escultures noves a aquesta exposició exterior.

Algunes de les obres que es poden veure al nou jardí són: l' Agulla, de Tom Carr, de dotze metres d'alçada; Transparent, el paisatge, de Pep Duran, que recupera objectes inútils per donar-los una nova existència en què el que compta és el seu potencial metafòric; DT, de Sergi Aguilar, una creu caiguda que explora la descomposició; La clase de música, de Caso Manrique, i Gènesi, d'Ernest Altés, unes enormes boles de granit esquinçades.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Jardí de les Escultures'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari