MediAmbient
Horts i jardins a les escoles per a una educació ambiental de qualitat

Publicat el 22/12/2014

Fa uns dies, els alumnes de l'Escola Alexandre Galí de la Barceloneta van estrenar un hort i un jardí a la zona d'esbarjo. Des de P5 i fins a sisè de primària, cada curs hi té un tros assignat per treballar. De moment ja hi han plantat arbres fruiters, herbes aromàtiques i verdures.

Video

En aquest centre, tot el que aprenen els alumnes a l'assignatura de coneixement del medi ho posen en pràctica a l'hort ecològic i al jardí, on poden conrear, tenir cura de les plantes i aprendre quines espècies es poden plantar juntes i quines no. Així fins a una infinitud de curiositats que, gràcies a aquest espai, els estudiants poden conèixer de primera mà. Tal com diu Míriam Massoni, coordinadora de l'Agenda 21, "els nens poden gaudir d'un espai que dóna molt de joc". De fet, fins i tot han posat en pràctica la geometria gràcies a les divisions que han hagut de fer per repartir-se l'espai.

Cada curs visita l'hort un cop per setmana durant una hora, però es preveu que les activitats es multipliquin, ja que properament s'hi inclouran animals, com unes granotes al bassal d'aigua i conills i gallines a la granja. De moment l'hort i el jardí aporten un munt de beneficis als nens, ja que, segons Maria Boada, tutora de quart de primària, per la morfologia del barri "alguns dels alumnes viuen en habitatges petits, i per això tenir aquest espai els serveix per evadir-se".

Aquest projecte és el primer d'aquestes característiques a la ciutat inclòs en un pla de treball elaborat entre l'Ajuntament de Barcelona ( Regidoria de Medi Ambient i Serveis Urbans) i el Consorci d'Educació de Barcelona, per impulsar el programa "Barcelona escoles + sostenibles" (fins ara Agenda 21 Escolar), que té com a objectiu impulsar l'educació ambiental en diferents centres educatius públics de la ciutat.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari