MediAmbient
L'Ajuntament premia dos prototipus d'app que incentiven visites a punts verds i la correcta gestió dels residus

Publicat el 26/06/2012

Les propostes "ReciclApp" i "Green City" obtenen el primer i segon premi respectivament de la primera marató BCN Apps Jam Recicla! per al desenvolupament d'una aplicació mòbil per informar i acompanyar els ciutadans usuaris dels dispositius mòbils en el bon reciclatge sota el concepte del joc.

El prototip "ReciclApp" presentat per l'equip #6, integrat per Eloi Alcalde, David Cortés i Xavier Pinyol, ha guanyat el primer premi de la marató BCN Apps Jam: Recicla! celebrada el dimarts 19 de juny a l'edifici MediaTic de Barcelona. El segon premi ha recaigut en la proposta "Green City" presentada per l'equip #8 format per Carlota Royuela i Xavier Rigau. El primer premi ha rebut 5.000 euros mentre que el segon premi 3.000 euros. El jurat ha valorat aspectes com la viabilitat, el disseny i la creativitat dels prototipus, la innovació, la usabilitat, o la presentació.

"ReciclApp" proposa un sistema de bonificacions online en el moment de reciclar en un dels punts verds de la ciutat, al temps que ofereix a l'Ajuntament informació completa i en temps real tant del volum de reciclatge de cada punt verd com també una digitalització més directa del material reciclat. "Green City" proposa un joc en temps real, comunitari i adaptable a qualsevol plataforma (Facebook, web o mòbil) on l'objectiu és que en una Barcelona virtual s'incentivi l'hàbit de reciclar a través de la creació de noves infraestructures que s'afegirien a mesura que es recicli en el món real.

La marató ha tingut lloc dimarts 19 de juny de 9 a 21 hores, i ha inclòs la benvinguda i tramesa d'instruccions als desenvolupadors de prototipus, sessions d'orientació als equips participants a càrrec d'un equip de mentors integrat per tècnics municipals experts en reciclatge i noves tecnologies, la presentació de propostes al jurat a càrrec dels participants i la consegüent i final cerimònia d'entrega dels premis.

Quaranta desenvolupadors de 13 equips diferents han participat en la marató, que ha convidat als desenvolupadors, programadors i empreses del sector TIC a desenvolupar un prototipus d'aplicació mòbil a través de la creació d'un joc que promogui el reciclatge a la ciutat de Barcelona. La cita esdevé una nova ocasió per facilitar respostes a necessitats de la ciutat, aportant innovacions i millores per al conjunt de la ciutadania, en aquest cas en temes de millora del reciclatge.

La celebració de la marató ha tingut lloc a la seu de Barcelona Digital Centre Tecnològic, Edifici Media-TIC (Roc Boronat, 117. 08018 Barcelona). La marató està impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, a través d'Hàbitat Urbà, amb l'organització de Barcelona Digital Centre Tecnològic, amb la col·laboració de les empreses FCC, Cespa, Urbaser i Comsa-CLD.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari