MediAmbient
Cloenda del curs escolar a les escoles + sostenibles

Publicat el 08/06/2015

Dimarts 9 i divendres 12 de juny la comunitat escolar dels centres integrats a la xarxa 'Escoles + Sostenibles' celebren els respectius actes de cloenda del curs escolar. Aquests actes simbolitzen el tancament del projecte d'educació per la sostenibilitat i la millora de l'entorn més proper que cada centre ha desenvolupat al llarg del curs 2014-2015.

Per als centres de secundària l'acte de cloenda tindrà lloc el 9 de juny a l'Espai Jove La Fontana, de 9 a 13h. En la sessió, que preveu l'assistència de més de 220 alumnes de 25 centres escolars i formatius de la ciutat, es duran a terme activitats de dinamització per visualitzar les accions més transformadores, rellevants, creatives i representatives que ha incorporat aquest any cada centre. Es tracta de presentacions a càrrec dels mateixos alumnes, que explicaran les seves experiències als altres estudiants. Podeu consultar el programa de l'acte Obrir document PDF en aquest enllaç.

Pel que fa als centres de primària, l'acte de cloenda serà divendres 12 de juny a la Casa de l'Aigua de Trinitat Nova (Carretera de Ribas, 109), de 9.30 a 12.45h. La jornada preveu l'assistència de prop de 500 infants d'entre 0 i 12 anys, que participaran en tallers ambientals, i també aportant a la comunitat escolar un espai d'intercanvi d'experiències, d'una manera lúdica i divertida. Un espectacle teatralitzat adreçat als més menuts tancarà la jornada. Podeu consultar el programa de l'acte Obrir document PDF en aquest enllaç.

Un programa que promou la sostenibilitat

342 escoles de la ciutat participen enguany al programa Escoles + Sostenibles, un programa que assessora i ajuda els centres educatius de la ciutat a desenvolupar accions concretes en l'entorn escolar per promoure l'educació per la sostenibilitat, en l'ambientalització del currículum i de la gestió del centre, al voltant de temàtiques com la participació dels joves en les decisions i millora de l'entorn escolar, la prevenció de residus, els jardins i horts urbans ecològics, la protecció de la biodiversitat urbana, el compostatge, la mobilitat, el consum responsable i els mercats d'intercanvi o l'estalvi d'aigua, entre altres.

En aquest programa p oden participar tots els centres d'educació infantil, primària, ESO, secundària, cicles formatius, d'educació d'adults, etc., que han de presentar un projecte que proposi una millora ambiental comunitària per desenvolupar en l'entorn escolar. Aquest programa de participació ciutadana Escoles + Sostenibles, aquest curs 2014-2015 compta amb la implicació de més de 121.400 alumnes i 10.500 professors que participen i impulsen els projectes ambientals dels seus centres educatius.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari