MediAmbient
La responsabilitat de tenir un animal de companyia

Publicat el 15/04/2013 a les 18:22 h. - Eduard Gras -

Agents de la Guàrdia Urbana i promotors cívics vetllaran perquè els amos d'animals mantinguin una actitud i comportament cívics i es compleixin els deures administratius en possessió d'animals de companyia. És a dir, dur-lo lligat i recollir-ne els excrements, però també tenir-lo identificat i censat.

Amb l'arribada de la primavera, la policia municipal intensifica la vetlla del manteniment de la convivència entre els animals de companyia i els ciutadans, amb el reforç i suport de l'Àrea d'Hàbitat Urbà i els promotors cívics. De manera transversal a tota la ciutat, les actuacions es concentraran en els punts on s'ha detectat una alta presència habitual d'animals, com ara parcs, places i jardins de la ciutat.

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana actua aquests dies de manera especial en conductes relacionades, sobretot,amb la tinença de gossos que alterin la convivència normal o la degradació dels espais públics. Si la conducta no és greu, la policia municipal advertirà els propietaris dels animals per facilitar la rectificació o correcció dels hàbits. Els agents també verificaran que els animals estiguin identificats i censats correctament.

Precisament, com ha indicat l'intendent portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, s'ha detectat una petita tendència a l'alça de denúncies relacionades amb animals no censats, i no tant que tinguin a veure amb el comportament d'amosi animals.

Amb els promotors cívics, a més, l'Ajuntament buscarà una proximitat més gran amb els responsables dels animals per informar-los i assessorar-los, així com també per rebre'n opinions, idees i reclamacions. En aquest sentit, el focus dels promotors es posarà a conscienciar els propietaris que encara no recullen les deposicions dels animals. Per fer-ho, duran a terme accions com ara donar bosses de plàstic.

La campanya dels promotors cívics s'estén a tots els districtes, en un horari aproximat d'entre les 7 del matí i les 9 del vespre.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Animals de companyia'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari