MediAmbient
Localitza les fonts a través del mòbil

Publicat el 08/12/2013 a les 10:30 h. - Redacció bcn.cat -

L'Ajuntament ha llençat una nova aplicació per al mòbil amb el nom de Fonts Bcn, que es pot descarregar gratuïtament al mòbil o dispositiu smart.

L'aplicació et permet localitzar les fonts de la ciutat, conèixer quina és la més propera, com s'hi arriba, consultar el mapa i obtenir informació bàsica de totes les fonts de beure.

Amb aquesta nova eina es podran consultar també dades artístiques, històriques i curiositats d'aquelles fonts que tenen un valor rellevant com a obres d'art o com a icones destacades del mobiliari urbà de Barcelona.

L'aplicació està disponible de manera gratuïta per a dispositius Android i Apple.

L'objectiu d'aquesta nova aplicació és, també, destacar una xarxa de fonts que consta de més de 1.650 punts de subministrament d'aigua potable. L'aplicació permet geolocalitzar de manera aproximada les fonts de beure més properes i indica també la ruta per arribar-hi.

Fonts Bcn està destinada a la ciutadania en general però té en compte una sèrie de públics específics. Un exemple n'és el col·lectiu d'esportistes que durant la seva activitat vulguin localitzar un punt de subministrament d'aigua. L'aplicació també permet als turistes obtenir informació sobre les fonts amb caràcter singular, com ara la font de Canaletes o la font Wallace.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari