MediAmbient
La Fàbrica del Sol reflexiona per construir un futur més sostenible

Publicat el 20/05/2014

L'equipament ha dut a terme, entre els mesos de maig i desembre de 2014, un procés obert de reflexió i debat amb l'objectiu de replantejar com ha de ser la rehabilitació del seu edifici.

L'equipament municipal d'educació ambiental de La Fàbrica del Sol ha dut a terme, de maig a desembre de 2014, un procés obert de reflexió i debat amb l'objectiu de replantejar com ha de ser la rehabilitació de l'edifici i aplicar les millors solucions tècniques disponibles per tal de dibuixar, col·lectivament, el camí cap a la sostenibilitat.

Han passat més de 10 anys des de la primera rehabilitació de l'edifici modernista que va incorporar, de manera pionera, criteris bàsics de construcció sostenible i va permetre una integració òptima dels cicles naturals de materials, energia i aigua, convertint La Fàbrica del Sol en un organisme viu, integrat en el seu entorn i retroalimentat amb energies renovables.

D'aleshores ençà, els reptes, les tecnologies i els escenaris per a la sostenibilitat s'han consolidat, canviat i progressat. Tenim ara l'oportunitat de replantejar algunes de les solucions adoptades i valorar les millors tècniques disponibles per guiar la Rehabilitació de La Fàbrica del Sol orientada cap als nous horitzons del segle XXI. Volem convertir l'equipament de La Fàbrica del Sol en un edifici demostratiu referent de l'autosuficiència energètica, un edifici que tendeix a les "emissions 0" aplicant el concepte "smart" i reduint la seva demanda energètica. També volem ser un espai obert, d'innovació i de cooperació per aprendre i explorar noves formes d'entendre i imaginar la Barcelona del futur.

Consulteu el material i resums de les sessions programades

20/05/14 18h - Obrir document PDF Energies renovables

Alternatives tecnològiques per a la pèrgola solar i per a la climatització de La Fàbrica del Sol.

Vídeo de la sessió d'Energies renovables

03/06/14. 18h - Obrir document PDF Qualitat de l'aire interior i confort

Alternatives de ventilació de l'edifici i funció del pati central.

Vídeo de la sessió de Qualitat de l'aire interior i confort

17/06/14. 18h - Obrir document PDF Biodiversitat

Incorporació d'elements verds a l'interior i exterior de l'edifici.

Vídeo de la sessió de Biodiversitat

01/07/14. 18 h - Obrir document PDF El cicle de l'aigua

Gestió i racionalitat en l'ús dels recursos hídrics.

Vídeo de la sessió d'El cicle de l'aigua

21/10/14 18 h. Obrir document PDF Els materials en la construcció: material naturals i materials tecnològics.

Convivència i complementació en l'edifici de LFdS.

Vídeo de la sessió d'Els materials en la construcció

16/12/14. 18 h. Obrir document PDF La Fàbrica del Sol, edifici sostenible, saludable i intel·ligent.

Dispositius intel·ligents, ciutadania intel·ligent i projectes per una ciutat intel·ligent.

Vídeo de la sessió La Fàbrica del Sol, edifici sostenible, saludable i intel·ligent

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari