MediAmbient
Convertiu-vos en naturalistes!

Publicat el 19/04/2013 a les 21:51 h. - Verònica Heredia -

Els dies 19 i 20 d'abril tenen lloc, al parc del Laberint d'Horta, les jornades "BioBlitzBCN", d'observació i recerca naturalista de la fauna i la flora de Barcelona. A través d'aquestes activitats gratuïtes, descobrireu la riquesa de la natura barcelonina, i contribuireu a enriquir el cens de flora i fauna de la ciutat.

Sabíeu que Barcelona té una fauna i una flora riques en espècies, i que fins i tot n'existeix un cens? Ara, podreu descobrir moltes d'aquestes espècies a través de les jornades ciutadanes d'observació i recerca naturalista BioBlitzBCN.

Es tracta d'activitats d'observació, guiades per experts, al parc del Laberint d'Horta, en les quals es disposa dels equips propis d'una observació científica, per identificar les espècies.

Les jornades pretenen "aproximar els barcelonins a la fauna i la flora urbanes", explica Margarita Parés, responsable de Biodiversitat de l'Ajuntament de Barcelona. Però a més, també tenen una finalitat científica, i és que la identificació i classificació dels animals i les plantes serveix per enriquir el cens de flora i fauna. Segons Parés, es tracta de "treballar conjuntament, passant-ho bé, per anar censant i identificant aquestes espècies".

Aquest és el quart any en què es fan les jornades "BioBlitzBCN", que organitzen l'Ajuntament i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. En la darrera edició, es van identificar tres espècies d'amfibis, dues de rèptils, 22 de plantes vasculars, 31 d'ocells, vuit de líquens i 14 d'artròpodes.

Una ciutat rica en natura

"Abans que hi hagués tanta urbanització, hi havia moltes finques de burgesia que volien imitar la natura. Quan es van cedir aquestes propietats, es van convertir en jardins, de manera que van quedar aquests oasis per als animals", explica Guillem Pasqual, biòleg i guia en l'observació d'anfibis.

D'aquí la riquesa de la fauna i la flora de Barcelona, de la qual pot gaudir tothom, ja que aquestes jornades són gratuïtes i s'adrecen a tota la ciutadania: experts, aficionats o neòfits en la matèria.

A més, les observacions es completen amb altres activitats com ara xerrades, tallers, o visites guiades pel parc.

Informació de l'acte

"BioBlitzBcn" Jornades de recerca naturalista

Del 16/04/2016 al 17/04/2016

Pg Migdia,187

Sants-Montjuïc

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'BioBlitzBCN'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari